Vakantiehuur het hoogst in Marbella deze zomer

door admin
Vakantiehuur het hoogst in Marbella deze zomer

De prijzen liggen namelijk boven de 1.100 euro per week. Dat is 10 procent meer dan een jaar geleden. Dit blijkt uit een onderzoek van TecniTasa naar vakantieverhuur direct aan het strand in de verschillende Spaanse kustgebieden. De gemiddelde prijs die je in Spanje voor een week verblijf aan de kust betaalt ligt op 729 euro per week. Dat is ook 65 euro meer dan vorig jaar en 30% meer dan in 2014.

Naast Marbella betaal je ook 1.100 euro per week of meer voor een week verblijf op Ibiza, in Sotogrande, Sitges, Salou en San Sebastián. Kies je voor een verblijf aan het strand van de provincies Granada of Almería, dan betaal je tussen de 400 en 660 euro per week. 

Kopen

Het is niet alleen duur vakantievieren in de Zuid-Spaanse badplaats, ook het kopen van een woning is er vanwege de prijs moeilijker. De stad bevindt zich in de top drie van onroerendgoed-site Idealista van steden waar het moeilijk is en het meer salaris vergt om een woning te kopen. Volgens Idealista moet een gemiddelde familie voor een huis in Marbella 31,1 jaar geld verdienen alvorens het mogelijk is een huis te kopen. Daarna volgt Alcobendas in Madrid met 18,8 jaar, Barcelona met 18,6 jaar, Pozuelo de Alarcon met 18,5 jaar, Sant Cugat del Vallès in Barcelona met 17,7 jaar en Madrid met 17,1 jaar. In de top 15 van deze lijst staan ook Palma (15.9), Benalmádena (14.8), Fuengirola (13.4), Malaga (12.8) en El Puerto de Santa María in Cádiz (11.7).

Dit vind je misschien ook leuk