Onvolwassen anchovis en schelpen in beslag genomen in Málaga

door admin
Onvolwassen anchovis en schelpen in beslag genomen in Málaga

De eerste operatie was op 10 juni op de groothandelsmarkt in Málaga. Hier werd 875 kilo te kleine anchovis onderschept en 375 kilo aan schelpdieren. Ze lagen klaar voor de verkoop maar beschikten niet over de vereiste documenten en waren eveneens nooit gecontroleerd door de voedselinspecteurs. 

De tweede operatie vond plaats op 20 juni toen een koelwagen werd aangehouden op het industrieterrein El Viso, eveneens in de provinciehoofdstad. In deze wagen werd 60 kilo te kleine, dus illegale vis vervoerd om verhandeld te worden. Ook voor deze vis waren de vereiste documenten afwezig.

Als de gezondheidsinspectie voedsel niet heeft kunnen keuren, betekent dat een risico voor de volksgezondheid. Bovendien mag te kleine vis niet verhandeld worden op basis van internationale regelgeving waarmee de stand van alle vissoorten wordt bewaakt. Seprona, de milieu-afdeling van de Guardia Civil heeft tegen zes personen een administratieve aanklacht ingediend.

Boquerón

Anchovis wordt in het zuiden van Spanje vaak aangeduid met ‘boqueron’ en niet met ‘anchoa’. Het is een van de meestgegeten vissoorten in de provincie Málaga en wordt vaak gefrituurd of ingelegd in azijn opgediend. Malagueños worden dankzij de populariteit van dit visje ‘boquerones’ genoemd.

Dit vind je misschien ook leuk