Boot met immigranten komt aan op Spaans strand vol toeristen (VIDEO)

door admin
Boot met immigranten komt aan op Spaans strand vol toeristen (VIDEO)

het gaat om Playa de los Alemanes, een strand in het kustplaatsje Zahara de los Atunes dat hoort bij de gemeente Barbate aan de Atlantische kust in Zuidwest-Andalusië. Aan het begin van de middag op woensdag springen tientallen Afrikanen in het water, rennen door de laatste golven alvorens zich op het strand te vermengen met de badgasten en in het achterland te verdwijnen. 

De politie was vrij snel ter plaatse, maar toen waren de immigranten al verdwenen. Het aantal bootjes met asielzoekers dat Spanje bereikt neemt de laatste weken weer toe. Men verwacht er nog meer nu de Spaanse enclave in Marokko, Ceuta, de grensovergang heeft gesloten in reactie op diverse bestormingen. Zo’n 260 personen is het op deze manier gelukt Afrikaans voor Europees grondgebied te verruilen. Vorige week deden bijna 300 vluchtelingen gezamenlijk een poging. Van hen lukte het 186 mensen Spanje te bereiken. ‘Zo’n geslaagde poging heeft zeker een aantrekkende werking op de honderden zoniet duizenden immigranten die nog in de omliggende bergen wachten op hún kans Spanje binnen te komen’, aldus een woordvoerder.

De autoriteiten in Ceuta hebben genoeg van de grote druk die ze al jaren ervaren op hun grenzen. Ze zijn van mening dat het hier gaat om een Europees probleem, waar zij mee worden opgezadeld aangezien Ceuta en Melilla, twee kleine stadjes, de enige landsgrenzen zijn die Afrika van Europa scheiden. 

Dit vind je misschien ook leuk