Spaans Carnaval in Badajoz is veel meer dan ‘gewoon’ carnaval

door admin
Spaans Carnaval in Badajoz is veel meer dan 'gewoon' carnaval

Ieder jaar gaan afgevaardigden van de gemeente Badajoz (150.000 inwoners) naar het buitenland om dit evenement te promoten. En het groeit maar en het groeit maar. Dit jaar was Nederland aan de beurt. Deze promotie van het Carnaval in Badajoz werd bezocht door tal van bedrijven uit het toerisme en ondernemingen hieraan gerelateerd.

Voor wie denkt dat dit festijn te vergelijken is met Carnaval uit de Noordelijke landen, die zit er goed naast, want het is absoluut een onwerkelijk fantastisch en kleurrijk geheel. Voor jong en oud. En wat vooral heel bijzonder is dat het zo spectaculair is. Plus het feit dat de temperatuur en de zon in Extremadura al snel helemaal meewerken.

Dit evenement, georganiseerd door de stad Badajoz, werd geïntroduceerd door Dhr. Miguel Ángel de la Calle (wethouder Festiviteiten) en Dhr. Fernando Fuentes (hoofd Toerisme) en andere vertegenwoordigers van het Carnaval van de stad Badajoz.

De presentatie werd bijgewoond Dhr. Javier Garrigues (consul van Spanje in Nederland) en Mw. Pilar Tena (directeur van het Cervantes Instituut in Nederland) als ook door toeristische bedrijven in Nederland, reisbureaus en vertegenwoordigers van carnavalsverenigingen.

Tijdens deze presentatie werd een video en een korte documentaire getoond. Ook werd er een expositie van foto’s, een catalogus en andere promotiemateriaal over de stad Badajoz en over het Carnaval van Badajoz aangeboden. De presentatie werd afgesloten met een receptie voor alle aanwezigen met o.a. het proeven van lokale Spaanse producten.

Wil je meer weten over dit Carnaval in Badajoz, neem dan contact op met PJ van der Linden via deze link

Boek over Extremadura

Echt, dit Carnaval in Badajoz is absoluut de moeite waard! En mocht je ook nog meer willen weten over Extremadura, dan is het boek ‘Extremadura’ te koop in de boekhandel in Nederland en Vlaanderen en online via deze link.

Dit vind je misschien ook leuk