Gratis verse sinaasappelsap in Valencia

door admin
Gratis verse sinaasappelsap in Valencia

Van 27 november tot 1 december krijg je een gratis glas sinaasappelsap bij je ontbijt van toast en koffie bij 40 horecagelegenheden in de stad Valencia ter gelegenheid van de ‘Semana del Desayuno Valenciano’. Zo begint je dag met vitamines. Klik hier om te zien bij welke bars en restaurants je terecht kunt voor dit initiatief.

Het is afkomstig van de bedrijfsvereniging Horeca Valencia, het Valenciaans agentschap van toerisme en de regelgevende raad Valenciaanse citrusvruchten. Men wil met dit initiatief de aandacht vestigen op een van de lokale producten die het meest belangrijk is representatief is voor de regio.

Nu wil de regio aan de Spaanse oostkust de samenleving erop wijzen hoe gezond de sinaasappel is en toeristen kennis laten maken met het typische Valenciaanse ontbijt dat vaak bestaat uit een toast (tostada) met koffie en een glas verse jus. Sinaasappels zijn een bron van vitaminen, mineralen en vezels. 

Valencia is benoemd tot wereldwijde hoofdstad van de duurzame voeding in 2017. Met deze benoeming wil het nuttigen van gezonde voedingsmiddelen uit de regio Valencia stimuleren. Klik hier voor meer informatie over de activiteiten die georganiseerd worden in het kader van die week.

Sinaasappels

Een sinaasappel zit vol met gezonde voedingsstoffen en bevat veel vitamine C en foliumzuur. Dit draagt bij aan de groei van je lichaam en maakt witte en rode bloedcellen aan. Vitamine C draagt bij aan de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer in je lichaam en het op peil houden van je weerstand. Wanneer je sinaasappels eet krijg je antioxidanten binnen.

Dit vind je misschien ook leuk