Koninklijke familie wenst familie en vrienden een gelukkige kerst

door admin
Koninklijke familie wenst familie en vrienden een gelukkige kerst

De kerstkaart wordt altijd naar alle media gestuurd. Dit jaar werd het portret al gemaakt op 12 oktober, de Spaanse nationale feestdag. De Spaanse koning en zijn gezin staan op het balkon van het koninklijk paleis in Madrid dat uitkijkt over Plaza de la Armería. De ietwat summiere tekst op de achterzijde luidt: Een vrolijke kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar 2018, waaronder elk lid van het gezin een handtekening heeft geplaatst.

De monarchen staan niet elk jaar met het hele gezin op de kerstkaart. In 2015 stonden alleen hun dochters op de foto. In 2014, het jaar van de kroning van Felipe VI ging het om een foto van hem en koningin Letizia alleen en een tweede foto samen met hun dochters.

Prinses Leonor

Op dezelfde dag dat de foto voor de kerstkaart werd gemaakt, werd ook de eerste officiële foto van kroonprinses Leonor gemaakt ter gelegenheid van haar 12e verjaardag op 31 oktober. Ze draagt een rode jurk van de Spaanse modefirma Carolina Herrera. 

Emeritus vorsten

Net als andere jaren is er ook een kerstkaart verspreid van de voormalige koningen Don Juan Carlos en Doña Sofía, die in Spanje als emeritus vorsten door het leven gaan. Zij kozen echter niet voor een portret, maar voor een schilderij van Bartolomeo Vivirani uit 1475. 

Dit vind je misschien ook leuk