Vierde editie Amsterdam Spanish Film Festival

door admin
Vierde editie Amsterdam Spanish Film Festival

Tijdens de 4e editie biedt het Amsterdam Spanish Film Festival in zes dagen zo’n 25 speelfilms, maar ook live muziek, hapjes, wijnen, Q&A’s en workshops. Het festival vindt in de hoofdstad plaats in Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, Het Ketelhuis en – nieuw dit jaar – Cinecenter.

Lanceringsevent

Op dinsdag 1 mei wordt in Pathé Tuschinski een speciaal lanceringsevent georganiseerd, waarbij het volledige filmprogramma wordt gepresenteerd. Hier zal in Pathé Tuschinski om 20:30 uur de thriller El Presidente (ook bekend als The Summit) van regisseur Santiago Mitre vertoond over een Argentijnse president die tijdens een topbijeenkomst van alle Latijns-Amerikaanse staatshoofden wordt geconfronteerd met een corruptiezaak waarin zijn dochter verwikkeld is.

De spannende thriller is voor diverse prijzen genomineerd, waaronder voor Un Certain Regard tijdens de afgelopen editie van het Cannes Film Festival. Na de lancering en filmvertoning op dinsdag 1 mei vindt er een volledig verzorgde borrel plaats met Spaanse hapjes en wijnen om met alle aanwezigen het festivalprogramma feestelijk in te luiden. Tickets voor het lanceringsevent kosten € 12,- en zijn verkrijgbaar vanaf 26 maart via de website van Pathé Tuschinski.

Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF)

Amsterdam Spanish Film Festival is een uniek initiatief dat een breed publiek in Nederland gelegenheid biedt om zich onder te dompelen in een zorgvuldige selectie van Spaanse cinema en Spaanstalige films uit Latijns-Amerika. ASFF wordt georganiseerd en geprogrammeerd door SIN FIN CINEMA en biedt de bezoeker niet alleen een overzicht van de nieuwste trends in mainstream Spaanse cinema, maar heeft ook oog voor  onafhankelijke, artistieke en experimentele Spaanse en Spaanstalige films.

De kaartverkoop voor Amsterdam Spanish Film Festival start eind april via de websites van de deelnemende bioscopen.

Dit vind je misschien ook leuk