Inschrijving gestart voor zevende editie Perrotón Madrid

door admin
Inschrijving gestart voor zevende editie Perrotón Madrid

De loop is een initiatief van actrice en zangeres Alejandra Botto en wordt georganiseerd door Abott Producties. De zevende editie mag rekenen op medewerking van verschillende Spaane beroemdheden, zoals barones Carmen Thyssen, actrice Carmen Maura, tennisser Juan Carlos Ferrero en de journalisten Ángeles Blanco y Juanma Castaño. Daarnaast wordt Perrotón gesteund door de algemene directie landbouw en veeteelt van het ministerie voor Milieu, Lokaal bestuur en Ruimtelijke Ordening van de regio Madrid, het gemeentebestuur van de hoofdstad en het college van dierenartsen in Madrid. 

Perrotón 2018

Het thema van dit jaar is: “Ik doe mee: jij ook? Sluit je aan bij de Perrotón en adopteer verantwoord. Hij zou dat ook doen”. De organisatie wil met deze actie aandacht vragen voor de verantwoordelijkheid die het houden van gezelschapsdieren met zich meebrengt.

De ronde van vier kilometer start en finisht op de Plaza de Colón in Madrid en voert door de Paseo de la Castellana, de Plaza de Emilio Castelar, de Paseo de Recoletos, de Plaza de Cibeles y de Calle Goya. De deelnemende huisdieren kunnen rekenen op speciale verzorging door het college van dierenartsen in Madrid en dierenartsenkliniek Vetersalud.

Inschrijven kan tot 3 oktober via de website www.perroton.org. Deelname kost 15 euro, waarvan 30% (€ 4,50) ten goede komt aan de stichting Perrotón.

Stichting Perrotón

Volgens het persbericht van Perrotón zet de stichting haar middelen onder andere in voor meer bewustwording met betrekking tot adoptie en verantwoord houden van gezelschapsdieren, tegen dierenmishandeling, campagnes voor sterilisatie en castratie van honden en katten en het voorkomen van Leishmaniasis (infectieziekte veroorzaakt door een zandvlieg die voorkomt rond de Middellandse Zee).  Aan de vorige editie in 2017 namen meer dan 3.500 honden met hun baasjes deel.

Dit vind je misschien ook leuk