De wereld rond in vier dagen tijd in het Zuid-Spaanse Fuengirola

door admin
De wereld rond in vier dagen tijd in het Zuid-Spaanse Fuengirola

Van 27 april tot 1 mei kun je van 13 uur tot 4 uur ’s nachts kennis maken met de cultuur, folklore en gastronomie maar liefst 33 landen en culturen op een oppervlakte van niet meer dan 1,5 vierkante kilometer. Op zaterdag vanaf 11:30 uur is er een grote optocht van alle deelnemende landen, waarin ze hun vlaggen, klederdracht en andere zaken tonen aan het publiek. Deze vertrekt Plaza de España en gaat door de Avenida Condes de San Isidro, Avenida Matías Sáenz de Tejada, C/ Alfonso XIII, Paseo Jesús Santos Rein en eindigt op het feriaterrein.

Dit jaar doen de voor het eerst Zuid-Afrika, Puerto Rico en Oekraïne mee. Verder hebben ook de volgende landen een eigen ‘caseta’ (feestruimte): Nederland (terug van weggeweest) India, Marokko, Dominocaanse Republiek, Ierland, Paraguay, Hawai, Cuba, Brazilië, Australië, Groot-Brittannië, Egypte, Senegal, Griekenland, Spanje, Chili, Venezuela, Turkije, Mexico, Duitsland, Colombia, Argentinië, Verenigde Staten, Servië, Bolivia, Peru, Bulgarije, België, Uruguay en Finland. Ook zes autonome Spaanse regio’s doen mee waaronder Andalusië en de Canarische Eilanden. Klik hier om te zien waar je elk land op het feriaterrein kunt vinden en hier voor de agenda van optredens etc. van elke caseta of land afzonderlijk.

Een feria in Spanje is niet compleet zonder de kermis, dus ook kinderen worden vermaakt met botsauto’s, springkastelen en andere attracties. Elk jaar trekt het kleurrijke evenement zo’n 900.000 bezoekers. 

Dit vind je misschien ook leuk