Málaga genomineerd als beste toeristische bestemming voor 2019

door admin
Málaga genomineerd als beste toeristische bestemming voor 2019

De gemeente maakte maandag bekend dat Málaga samen met twintig andere steden is genomineerd als stad die reizigers het komende jaar niet mogen vergeten te bezoeken. Het gaat hier om de titel ‘European Best Destination 2019’. ‘De organisatie heeft Málaga gewaardeerd als een unieke bestemming in Europa met een goede mix van moderniteit en traditie, cultuur, strand, gastronomie, winkelen en een aanbod van musea van de hoogste kwaliteit die niemand onverschillig laat’, zo meldt een bron van de afdeling Toerisme van de gemeente.

Na deze nominatie zal de hoofdstad van de Costa del Sol strijden met twintig andere meestbezochte en populaire bestemmingen in Europa zoals Wenen, Rome, de Azoren, Genève, Berlijn, Lissabon, Bratislava en Edinburgh. De uiteindelijke titel wordt via een online stemming bepaald. Iedereen kan vanaf 15 januari tot 5 februari 2019 zijn of haar stem uitbrengen op de stad van voorkeur.

Voor de gemeente betekent de nominatie een mooie gelegenheid om Málaga internationaal extra onder de aandacht te brengen. Uit cijfers is al bekend dat wanneer een stad deze onderscheiding krijgt, het aantal toeristen met 15% gaat toenemen, zo blijkt uit gegevens van European Best Destinations. De organisatie is gevestigd in Brussel en is opgericht om het toerisme en de cultuur in Europa te promoten in samenwerking met ruim 300 VVV’s.

Beste bestemming 2018

De titel van Europa’s beste bestemming ging in 2018 naar het Poolse Wroclaw. De Spaanse stad Bilbao haalde de tweede plaats. De rest van de top tien was als volgt: Colmar, Frankrijk (3), Hvar Eiland, Kroatië (4), Riga, Letland (5), Milaan, Italië (6), Athene, Griekenland (7), Boedapest, Hongarije (8), Lissabon, Portugal (9) en Bohinj, Slovenië (10).

Málaga

Málaga heeft de reiziger veel te bieden. De stad heeft een enorm divers aanbod aan musea, waaronder het Picasso museum, het Centre Pompidou, het Museum van Málaga en het Russische Museum. De ligging aan de Middellandse Zee met een mooie haven en de bruisende en nog steeds traditioneel aandoende visserswijken El Palo en Pedregalejo geven de stad gedurende het hele jaar door een speciale sfeer. Buiten de bezienswaardigheden in Málaga zelf, ligt de stad in een aantrekkelijke omgeving. Talloze natuurgebieden, dynamische kustplaatsen langs de Costa del So, zoals Marbella en Estepona en de cultuursteden Sevilla, Córdoba en Granada zijn goed bereikbaar binnen maximaal twee uur rijden. 

Dit vind je misschien ook leuk