Eerste Spaanse Prijs voor Archeologie en Paleontologie

door admin
Eerste Spaanse Prijs voor Archeologie en Paleontologie

De Nationale Prijs voor Archeologie en Paleontologie heeft tot doel het werk van Spaanse wetenschappelijke teams te erkennen, zowel binnen als buiten de Spaanse grenzen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 80.000 euro, dat volledig ten goede komt aan de ontwikkeling van het winnende project. Elk Spaans onderzoeksteam op het gebied van archeologie en paleontologie komt in aanmerking voor deze prijs, ongeacht de locatie waar het werk wordt uitgevoerd. De jury bestaat uit een aantal specialisten met prestige, zoals de Franse paleontoloog Yves Coopens en de Britse archeoloog Andrew Selkirk.

La Palarq Foundation

Antonio Gallardo Ballart is zakenman en behoort samen met zijn broer Jorge tot een van de rijksten van Spanje. Op 19e jarige leeftijd raakte Antonio geïnteresseerd in studies over het verleden dankzij workshops in het Archeologisch Museum van Catalonië (MAC). Hoewel hij jarenlang niets met zijn passie deed, verloor hij nooit zijn voorliefde voor archeologie en paleontologie.

Een paar jaar geleden richtte hij La Palarq Foundation op. La Palarq Foundation is een particuliere non-profit organisatie die in het leven is geroepen om Spaanse archeologische missies buiten Europa te ondersteunen. Momenteel worden 33 projecten door de organisatie ondersteund en naar verwachting zal dit aantal in de toekomst toenemen. Antonio Gallardo Ballart is voorzitter van de stichting.

Prijs

Hoewel de organisatie normaal gesproken Spaanse projecten buiten Europa steunt, is voor het toekennen van de prijs de locatie van het project niet belangrijk. Tot 20 oktober aanstaande kunnen deelnemers zich inschrijven. De uitreiking zal plaatsvinden op 26 november tijdens een ceremonie in het Nationaal Archeologisch Museum (MAN) in Madrid.

Dit vind je misschien ook leuk