Je auto te koop zetten met papier op het raam is verboden in Spanje

door admin
Je auto te koop zetten met papier op het raam is verboden in Spanje

Meestal staan ze geparkeerd in de buurt van winkelcentra of op andere plekken met veel parkeerruimte om zo een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Alleen: deze praktijk is dus verboden volgens de Spaanse verkeerswet. Staat een auto geparkeerd met een te-koop-papier achter het raam, dan kan de eigenaar een boete worden opgelegd. Deze is wel afhankelijk van de gemeente waarin de overtreding wordt gemaakt. In de meeste plaatsen wordt een auto te koop aanbieden via een papier in diezelfde auto gezien als illegale ambulante handel of als misbruik maken van de openbare ruimte. Ook de hoogte van de boete hangt af van de gemeente, maar varieert van 200 tot 1.000 euro.

Rijdt iemand ermee rond dan is het regelrecht verboden. Elk willekeurig object dat in een auto voor de ramen wordt aangebracht is verboden, want beperkt het zicht van de bestuurder, zo is de achterliggende gedachte. 

Dat de praktijk nog zo regelmatig te zien is, is dat deze vaak door de vingers wordt gezien door plaatselijke ordehandhavers. Toch neemt met het groeiende wagenpark in Spanje het aantal gemeentes toe dat er tegen begint op te treden. Deels ook omdat achter veel auto’s die op deze manier te koop zijn gezet, professionele autohandelaren schuilen volgens de Spaanse nationale vereniging voor autobedrijven ANCOVE. Die wijst ook op het feit dat er voldoende andere gratis mogelijkheden zijn om te adverteren en een nieuwe eigenaar te zoeken. 

Dit vind je misschien ook leuk