Eerste street food market in Valencia

door admin
Eerste street food market in Valencia

In het hart van de wijk Ruzafa, naast de barokke kerk San Valero, staat sinds 1957 de overdekte markthal el Mercado San Valero. De markt beslaat ongeveer 4.800 m2 en is voorzien van zo’n 160 kraampjes waar verse vis, vlees, groenten en kruiden worden verkocht. Na een wandeling tussen de kraampjes met verse producten kunt u sinds deze maand ook genieten van versbereide originele gerechten tegen betaalbare prijzen in een van de 10 nieuwe gastronomische kraampjes. Daarnaast zijn er een wijnspeciaalzaak en een bar geopend.

De street food market is een unieke ruimte, ontworpen als een authentiek verlengstuk van de straat. De geplaveide vloer doet denken aan voetgangerspaden.

Het zal niet alleen toeristen aantrekken, maar ook zal het voor de lokale bevolking een ontmoetingsplek zijn om gezellig een hapje en een drankje te nuttigen. Avocadoliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Aguacatería, carnivoren komen elkaar tegen bij Vaca en lekkernijen uit Mexico en Japan zijn te vinden bij Taro. In andere kraampjes zijn onder andere pizza’s, pasta’s, zeevruchten, verse vis en desserts te verkrijgen.

De markt is dagelijks geopend van 12:00 tot 00.00 uur en vrijdag en zaterdag tot 01:00 uur. 

Dit vind je misschien ook leuk