Caminito del Rey blijft een week dicht na schade door noodweer

door admin
Caminito del Rey blijft een week dicht na schade door noodweer

Deze toeristische trekpleister in het binnenland van de Costa del Sol blijft daarom minimaal een week gesloten. De toegangswegen zijn erg beschadigd en gedeeltelijk weggespoeld, zo melden bronnen bij de provincie en bij het bedrijf dat het beroemde wandelpad door de kloof uitbaat. Door de beschadiging kunnen bezoekers er onmogelijk langs. Het pad zelf is op verschillende plekken licht beschadigd, maar die zaken zijn eenvoudig te herstellen, aldus dezelfde bronnen.

De komende dagen wordt de situatie bezien en wordt besloten wat de beste manier is om bezoeken aan het pad te garanderen. De vlakbij gelegen brug Puente de Bobastro die naar de historische ruïnes leidt, is volledig ingestort, waardoor verschillende inwoners van het gebied tijdelijk geïsoleerd raakten. 

Op Facebook staat dat de Caminito dicht blijft tot en met zondag 28 oktober. Op maandagen is het pad al dicht dus gaat op zijn vroegst weer open op dinsdag 30 oktober. Wie voor deze dagen een kaart heeft, kan deze voor een andere dag omruilen of het geld terug krijgen. Dit kan via de website www.caminitodelrey.info

Dit vind je misschien ook leuk