Alles over spectaculaire ontsteking kerstverlichting in Málaga

door admin
Alles over spectaculaire ontsteking kerstverlichting in Málaga

Elk jaar wordt het spektakel in Calle Larios groter en komen er meer mensen op af. De kerstverlichting zelf vormt in de aanloop naar kerst niet een enorme publiekstrekker voor het oude centrum van Málaga, ook de dagelijkse lichtshows worden gretig bezocht. De gemeente zet zelfs rond de tijden van die shows in het weekend extra bussen in en adviseert mensen van buiten de stad met het openbaar vervoer te komen. 

Naar verwachting is de opkomst bij de allereerste ontsteking van de lichten dit jaar groter dan ooit. Om die belangstellenden waar voor hun geld te geven, belooft de gemeente dit jaar duizend lichtbars uit te delen die een interactie met de muziek hebben. Vanavond zijn er drie lichtshows om 18:30 en om 20 uur en om 21:30 uur en op andere avonden tot 6 januari zullen er twee zijn om 19 uur en om 21:30 uur. Om 19 uur gaat de verlichting onder begeleiding van kerstliederen voor het eerst aan en de andere twee tijdstippen zijn gereserveerd voor de lichtshows die ook alle dagen totdat de lichten weer uitgaan twee keer op een avond te zien zullen zijn. Dus kun je er vanavond niet bij zijn, niet getreurd want kansen te over. 

De lichtshow wordt uitgevoerd met de liedjes Rondo Veneziano, Altozano en Cosas de Navidad. 

Voorafgaand aan de lichtshow is er om 18 uur op Plaza de las Flores een show voor kinderen met Peneque el Valiente. Hier zullen duizend speciale kerstbalonnen worden uitgedeeld. 

Dit jaar zijn er twee grote gemeentelijke kerstbomen. Een daarvan is te bezichtigen.

Nieuw is ook dat de wijk Soho, tussen Calle Larios, de rivier Guadalmina en de haven zelf een eigen ontsteking van de kerstverlichting heeft gevierd op donderdag. De wijk wil hiermee bezoekers aan de stad uitnodigen om ook Soho te bezoeken omdat daar eveneens tal van leuke winkels, bars en restaurantjes zijn gevestigd. In een speciale kerstboom kunnen bezoekers hun wensen ophangen. 

In Museo Carmen Thyssen is een bijzondere kerststal en worden speciale voorstellingen georganiseerd met optredens van koren en orkesten. Andere kerststallen zijn te zien in de kathedraal, het gemeentehui en La Mosca. 

Dit vind je misschien ook leuk