Dit restaurant in Cala Montjoi in Girona zal dan ook gaan dienen als onderzoekscentrum en experimenteerruimte. Het nieuwe project van Adrià zal elBulli 1846 heten en krijgt een ruimte van zesduizend vierkante meter voor exposities en creatieve werkplaatsen. Een team van twintig personen zal zich toeleggen op culinair onderzoek en experimenten. Het restaurant zelf en de keuken zullen gerenoveerd worden en ter aanvulling dienen voor het 'Lab expositivo', zo legde de sterkok uit. 

Adrià kondigde ook aan op zoek te zijn naar culinaire professionals uit de hele wereld die 'hun talent willen wijden aan het onderzoeken van de creativiteit in de keuken, vanuit zeer diverse invalshoeken gebaseerd op verschillende takken van menselijke kennis' en zo willen bijdragen aan Adrià's experiment. De oproep zal vanaf 3 februari gepubliceerd worden en geïnteresseerden kunnen tot juni reageren. 

Ook wees de energieke Adrià op andere projecten van zijn hand zoals de website van de Stichting elBulli, 'La Bullipedia' of 'La Bulligrafía'.  Met Bullipedia beoogt de chef de Wikipedia samen te stellen van de westerse 'haute cuisine' door de eeuwen heen. Met Bulligrafia doelt hij op alle documentatie die zal leiden tot de opening van de grote tentoonstellingsruimte in 2020. Hierin komt een overzicht van alle kennis en informatie die hij heeft vergaard op de weg naar het succes van elBulli en alles over de avantgardistische Spaanse keuken van de afgelopen drie decennia. Deze ruimte wordt in 2022 geopend.

elBulli

elBulli werd beschouwd als een van de beste restaurants in de wereld. In 2009 werd het voor de vierde opeenvolgende keer gekozen tot beste restaurant ter de wereld volgens The S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants. Vanaf 1997 had het restaurant drie Michelinsterren. Op 31 juli 2011 was El Bulli voor het laatst open als restaurant. In 2012 en 2013 was het helemaal gesloten, in 2014 heropende de locatie als een culinair onderzoekscentrum van de elBullifoundation.

Ferràn Adrià

Ferràn Adrià werkt samen met verschillende bedrijven en geeft lezingen over de hele wereld en schreef verschillende boeken. Hij wordt beschouwd als een van de beste chefs ter wereld.

INSpanje.nl

Nieuws uit Spanje op donderdag 28 januari 2021
  • Adverteren
  • |
  • Contact
  • Voorpagina
  • Spanje
  • Costa Brava
  • Costa Blanca
  • Costa del Sol
  • MeerSpanje
  • Algemeen
  • Economie
  • Zorg & Welzijn
  • Cultuur
  • Zakennieuws
  • Forum
  • Evenementen
  • Columns
  • Facebook
  • Twitter
  • Linked In
  • RSS
  • Nieuwsbrief
Um gids voor het echte Spanje
 

CULTUUR

Beroemd restaurant elBulli gaat weer open in 2020

Uitgegeven: dinsdag 29 januari 2019 11:50
Laatst gewijzigd: dinsdag 29 januari 2019 11:50

BARCELONA - Bij een optreden tijdens Madrid Fusión 2019 in Madrid kondigde de beroemde chef Ferràn Adrià aan elBulli, het restaurant waar hij wereldberoemd mee werd, opnieuw te openen.

Ferran Adria
© inspanje.nl

Dit restaurant in Cala Montjoi in Girona zal dan ook gaan dienen als onderzoekscentrum en experimenteerruimte. Het nieuwe project van Adrià zal elBulli 1846 heten en krijgt een ruimte van zesduizend vierkante meter voor exposities en creatieve werkplaatsen. Een team van twintig personen zal zich toeleggen op culinair onderzoek en experimenten. Het restaurant zelf en de keuken zullen gerenoveerd worden en ter aanvulling dienen voor het 'Lab expositivo', zo legde de sterkok uit. 

ADVERTENTIE

Adrià kondigde ook aan op zoek te zijn naar culinaire professionals uit de hele wereld die 'hun talent willen wijden aan het onderzoeken van de creativiteit in de keuken, vanuit zeer diverse invalshoeken gebaseerd op verschillende takken van menselijke kennis' en zo willen bijdragen aan Adrià's experiment. De oproep zal vanaf 3 februari gepubliceerd worden en geïnteresseerden kunnen tot juni reageren. 

Ook wees de energieke Adrià op andere projecten van zijn hand zoals de website van de Stichting elBulli, 'La Bullipedia' of 'La Bulligrafía'.  Met Bullipedia beoogt de chef de Wikipedia samen te stellen van de westerse 'haute cuisine' door de eeuwen heen. Met Bulligrafia doelt hij op alle documentatie die zal leiden tot de opening van de grote tentoonstellingsruimte in 2020. Hierin komt een overzicht van alle kennis en informatie die hij heeft vergaard op de weg naar het succes van elBulli en alles over de avantgardistische Spaanse keuken van de afgelopen drie decennia. Deze ruimte wordt in 2022 geopend.

elBulli

elBulli werd beschouwd als een van de beste restaurants in de wereld. In 2009 werd het voor de vierde opeenvolgende keer gekozen tot beste restaurant ter de wereld volgens The S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants. Vanaf 1997 had het restaurant drie Michelinsterren. Op 31 juli 2011 was El Bulli voor het laatst open als restaurant. In 2012 en 2013 was het helemaal gesloten, in 2014 heropende de locatie als een culinair onderzoekscentrum van de elBullifoundation.

Ferràn Adrià

Ferràn Adrià werkt samen met verschillende bedrijven en geeft lezingen over de hele wereld en schreef verschillende boeken. Hij wordt beschouwd als een van de beste chefs ter wereld.

© INSpanje.nl/Else Beekman
  Vorige artikel Volgende artikel  

Overig Cultuur Nieuws

  • Spaanse ontwerpers willen status van cultureel erfgoed voor flamencojurk
  • Nieuwe bestemming voor stierenarena Benidorm
  • Oudste waterwinningsysteem van Europa in Spaanse Sierra Nevada
  • Waar komt het woord ‘toque de queda’ vandaan?
  • Spanje twee keer in top 15 spectaculairste kastelen wereldwijd
  • Malaga schrapt Paasprocessies voor tweede jaar op rij voor hele provincie
  • Cueva de Nerja in Spanje viert 62e verjaardag online
  • The New York Times beveelt twee Spaanse plekken aan om te bezoeken in 2021
  • Dit zijn de zeven beste en bekroonde Spaanse attracties
  • Wat was het Spaanse woord van het jaar 2020?
  • Sevilla viert ook komend jaar geen Semana Santa
  • Op zijn Spaans druiven eten met de jaarwisseling
  • Postbedrijf Correos helpt Spaanse boekhandels te concurreren met Amazon
  • Alhambra geeft geen geld terug
  • Flamenco-artiesten luiden noodklok met voorstelling voor ministerie van Cultuur
  • Wat is hét sterproduct uit de Spaanse keuken?
  • Michelinsterren voor restaurants in Galicië en Catalonië
  • The New Yorker bekroont Spaanse Veneno als een van beste series van 2020
  • Beste biologische olijfolie ter wereld komt uit Spanje
  • Zonder opgravingswerkzaamheden 66 Romeinse nederzettingen gevonden in Spanje
  • Acht uitjes naar mooie plaatsen zonder lockdown in Madrid
  • Wat is de Spaanse traditie rond de kerstboom?
  • Wat maakt het duurste restaurant ter wereld in Spanje zo bijzonder?
  • Barcelona krijgt internationale prijs voor duurzaam toerisme
  • Beschuit met blauwe muisjes in Bioparc Fuengirola

Algemeen

Dagelijks plegen tien mensen in Spanje zelfmoord. Uit cijfers van de confederatie voor mentale gezondheid blijkt hoe groot dit probleem – en taboe – is in Spanje. Spaanse, Europese en mondiale organisaties eisen ingrijpen van de Spaanse overheid.

Top 5 Meest gelezen

  1. Vanaf juni voor vijf euro met de AVE door Spanje treinen
  2. Spaans moederbedrijf van Zara sluit 1.200 winkels wereldwijd
  3. Spaanse regio’s moeten stoppen met vaccineren tegen Covid-19 door tekort
  4. Spaans antiviraal medicijn veelbelovend voor behandeling covid-19
  5. Galicië sluit horeca en overige nieuwe regionale maatregelen

Algemeen

Ondanks alle reisberperkingen om de coronapandemie te beteugelen, willen Duitsers blijven reizen. Dit blijkt uit een enorme toename van aankomsten van Duitse privéjets op de eilanden Mallorca en Ibiza afgelopen december.

© 2021 inspanje.nl | voorpagina | disclaimer | colofon | adverteren | contact

Regio

  • Voorpagina
  • Spanje
  • Costa Brava
  • Costa Blanca
  • Costa del Sol
  • MeerSpanje

Categorie

  • Algemeen
  • Economie
  • Zorg & Welzijn
  • Cultuur
  • Zakennieuws
  • Forum
  • Evenementen
  • Columns

Overig

  • Disclaimer
  • Colofon
  • Adverteren
  • Contact
  • Nieuwsbrief
  • RSS