Belg Kris De Groof wint prijs in fotowedstrijd Marbella

door admin
Belg Kris De Groof wint prijs in fotowedstrijd Marbella

Een dik jaar geleden verhuisde Kris van het Belgische Lier (bij Antwerpen) naar het witte dorp Casares in het zuiden van Andalusië. Hij werkt er als fotograaf van gebouwen en interieurs onder de naam Cristóbal Photographer. Ook in zijn vrije tijd houdt hij er van om foto’s te nemen. En zo nam hij deel aan de eerste fotowedstrijd van Cilniana. De opdracht bestond eruit om een foto te nemen van een historische site of historisch gebouw in het westelijke gedeelte van de Costa del Sol. 

Er waren meer dan 60 deelnemende foto’s van 30 fotografen. De eerste prijs van 500 euro werd niet uitgereikt, de tweede prijs ging naar Kris De Groof. Rafael Galan Garcia kreeg de derde prijs voor zijn foto van de Torre de la Sal in Casares. 

De jury bestond uit Catalina Urbaneja, doctor in moderne geschiedenis, archeoloog Ildefonso Navarro, docent verbonden aan het Museo del Grabado Español Contemporáneo, professioneel fotograaf Francisco Navarro en voorzitter van de fotografievereniging van Marbella, María José Montañés.

De eerste prijs werd niet uitgereikt omdat de jury van mening was dat geen van de ingezonden foto’s aan alle vooraf gestelde eisen voldeed en omdat er een paar goede foto’s gesigneerd werden aangeleverd. Dit is funest voor de anonimiteit die bij dit soort wedstrijden essentieel is.

Dit vind je misschien ook leuk