Nederlandse konikpaarden in Spanje ziek

door admin
Nederlandse konikpaarden in Spanje ziek

Volgens verzorgers van de stichting Paleolítico Vivo waaraan de paarden werden overgedragen en die ze graag wilde hebben voor natuurbeheer zouden de dieren geen honger lijden. Bijvoeren gebeurt als gevolg van de aanhoudende droogte in dit gedeelte van Spanje. Van alle 41 paarden – sinds maart werden er twaalf veulens geboren – zijn er 28 heel mager.

De beheerder van het natuurgebied, Eduardo Cerdá, vermoedt dat de zieke dieren een parasiet hebben opgelopen en is er zeker van dat de vermagering geen gevolg is van een voedseltekort. De paarden worden nu door een dierenarts onderzocht.

Daar de kosten voor de beheerder om de paarden bij te voeren niet meer op te brengen zijn, heeft deze bij Staatsbosbeheer om hulp gevraagd. Deze hulp werd door de Nederlandse organisatie afgewezen omdat de verantwoordelijkheid voor de paarden nu in Spanje ligt. ‘Zij zijn nu eigenaar en dus ook verantwoordelijk voor de dieren. Ze moeten zich ook aan de geldende wet- en regelgeving houden’, aldus woordvoerder Joke Bijl van Staatsbosbeheer.

Dit vind je misschien ook leuk