Man schiet zijn ex-vrouw, ex-schoonmoeder en ex-schoonzus dood

door admin
Man schiet zijn ex-vrouw, ex-schoonmoeder en ex-schoonzus dood

Nadat de man in Valga, in de provincie Pontevedra, zijn ex-vrouw, haar moeder en haar zus had gedood met een vuurwapen, keerde hij terug naar zijn huis in Ames, in de provincie A Coruña. Vanuit huis belde hij vervolgens zelf de Guardia Civil en bekende direct zijn misdaad. Agenten van Guardia Civil hebben hem daar vervolgens aangehouden en naar de kazerne overgebracht, op twintig kilometer afstand van de plaats waar het misdrijf plaatsvond.

Volgens bronnen die zich in de buurt van de slachtoffers bevonden verscheen de man vanochtend vroeg bij het huis van zijn ex-vrouw die op dat moment haar twee kinderen van vier en acht jaar oud naar school wilde brengen. Zij was niet het enige slachtoffer van de schietpartij, ook haar moeder en zus kwamen bij het incident om het leven. De eerste persoon die te hulp schoot was een buurtbewoner die op het geluid van de schoten af was gekomen en vervolgens de kinderen in veiligheid bracht.

Dit betreft het tweede seksegerelateerd geweldsincident dit jaar in Valga, een gemeente met 6000 inwoners. Het vorige incident vond plaats op 10 maart in Setecoros toen een 47-jarige man met een jachtgeweer zijn vrouw en daarna zichzelf om het leven bracht. Dit jaar zijn in Spanje al 40 vrouwen om het leven gekomen door een seksegerelateerd geweldsincident. Vanaf 2003, het jaar waarin gestart is met de telling, zijn dat er 1015.

Voor aangifte van een seksegerelateerd geweldsincident kan het alarmnummer 016 worden gebeld. Het nummer wordt automatisch niet vermeld op de telefoonrekening, het nummer staat wel nog geregistreerd in de belgeschiedenis van de telefoon.

Dit vind je misschien ook leuk