Spaans koningspaar bezoekt voor het eerst Cuba

door admin
Spaans koningspaar bezoekt voor het eerst Cuba

De reden voor het bezoek van Felipe de Zesde en zijn vrouw Letizia is dat de stad haar 500 jarige bestaan viert. In de vier dagen dat het koningspaar in Cuba is, zullen zij ook het museum voor Schone Kunsten een bezoek brengen waar een zelfportret van Francisco Goya hangt. Deze is tijdelijk door het Prado Museum in Madrid aan Cuba uitgeleend. 

Een bezoek van de Spaanse koning is een langgekoesterde wens van Cuba. Diverse Spaanse premiers hebben dat echter nooit een goed idee gevonden. Koning Felipe en koningin Letizia zullen ook niet op het officiële verjaardagsfeest van aanstaande zaterdag komen. Vermoedelijk om een aantal ongewenste ontmoetingen te vermijden. Op dit feest zijn namelijk ook de presidenten van Venezuela, Nicaragua en Rusland uitgenodigd en een ontmoeting daarmee zou voor de Spaanse koning niet wenselijk zijn.

Felipe en Letizia zijn niet de eerste koninklijke lieden uit Europa die Cuba met een bezoek vereren. Eerder dit jaar reisde de Britse troonopvolger prins Charles en Camila naar het Caribische eiland voor een bezoek van 24 tot 27 maart.

Dit vind je misschien ook leuk