A Chorus Line van Antonio Banderas groots onthaald in Málaga

door admin
A Chorus Line van Antonio Banderas groots onthaald in Málaga

De eerste productie waarmee Banderas zijn theater inwijdt is een remake van de iconische Broadway-musical A Chorus Line. Hiervoor werkte Banderas samen met Baayork Lee, een danser die ook meewerkte aan de productie van de originele Chorus Line uit 1975 van Michael Bennett.

Banderas komt belofte na: Málaga heeft eigen Broadway

Met het grote succes van met name de spectaculaire dansperformance in de musical die afgelopen week in première ging, komt Banderas zijn belofte overtuigend na om in zijn geboortestad Málaga een eigen Broadway neer te zetten. Al bij aanvang van het eerste dansnummer met 26 artiesten in een perfect gecoördineerde uitvoering, klonk er groot applaus uit het publiek. Hoewel de verhaallijn uit de jaren ’70 wat gedateerd is, blijkt zowel de muziek als de choreografie van de Broadway-klassieker in de versie van Banderas de tand des tijds goed te hebben doorstaan. De afwisseling van de solo- en de groepsperformances laat op briljante wijze het belangrijkste dilemma van de performers zien: hoe zet je je individuele prestatie in om ook als groep een mooi geheel te creëren. Dat lukt de dansers in A Chorus Line op een indrukwekkende krachtige en harmonieuze manier.  

Bij de première van afgelopen week vielen vooral de dans en zang van de Mexicaanse Estibalitz Ruiz, de ontroerende Duitse Sarah Schielke en de charismatische Spaanse Kristina Alonso op. En dan natuurlijk Antonio Banderas zelf die de rol van Zack op zich neemt. Zijn vertolking van de rol als choreograaf is magnifiek en, zoals dat hoort in deze musical, bescheiden; de schijnwerpers zijn niet op hem gericht, maar op de artiesten die auditie komen doen.  

Prachtige akoestiek

Het orkest, bestaande uit 22 muzikanten, brengt de originele muziek van Marvin Hamlisch vlekkeloos ten gehore, daarbij geholpen door de prachtige akoestiek van het nieuwe theater. De originele tekst van de liedjes uit de musical is op elegante manier vertaald door dramaturg Ignacio García May en actrice Roser Batalla.

Banderas is er uitstekend in geslaagd om A Chorus Line nieuw leven in te blazen. Ondanks het decennia-oude originele script, sluit zijn productie perfect aan bij de actuele trend van de talloze talentenshows die momenteel wereldwijd op televisie worden uitgezonden.  

Dit vind je misschien ook leuk