Wreed schouwspel bij Spaans stierenfeest

door admin
Wreed schouwspel bij Spaans stierenfeest

Het stierenfeest, bekend als ‘Toro Jubilo’ vond plaats in de Spaanse stad Medinaceli (Soria). Het is voor de stieren die er gebruikt worden een uiterst wreed evenement. De hoorns van de stier worden bedekt met een brandbare stof en vervolgens in brand gestoken. Vervolgens wordtde stier met ‘brandende hoorns’ losgelaten en achterna gezeten.Daardoor en door het vuur raakt het dier in paniek en kan hetvuur ook zelf op geen enkele manier doven. Om het dier heen wordt ook nog vuurwerk afgestoken. Terwijl de stier vlucht voor zijn achtervolgers valt het brandbare materiaal op zijn kop, waardoor hij hier gedeeltelijk door bedekt en verwond wordt. Evenementen zoals deze vinden ook elders in Spanje plaats, zoals in Catalonië en de regio Valencia. In totaal gaat het om zo een 2.500 vuurstierfeesten. 

Naast deze vuurstierfeesten worden er jaarlijks nog eens meer dan 180.000 andere wrede feesten voor de stieren gehouden. CAS International en AnimaNaturalis voeren momenteel het grootste onderzoek ooit naar de misstanden die tijdens verschillende stierenfeesten in Spanje plaatsvinden. Beide organisaties willen dit dierenleed niet alleen in Spanje maar ook daarbuiten aan het licht brengen. De meerderheid van de Spanjaarden is tegen dit soort evenementen met stieren die als controversieel beschouwd worden.

 

Subsidies 

Dit soort stierenfeesten ontvangen gemeentelijke, regionale en nationale subsidies. Het fokken van de stieren wordt gedeeltelijk gefinancierd met landbouwsubsidies van de Europese Unie. Geschat wordt dat er in Spanje in totaal 629 miljoen euro aan subsidiegeld bij het stierenvechten en feesten met stieren terecht komt. 130 miljoen is afkomstig van landbouwsubsidies vanuit de Europese Unie.

Dit vind je misschien ook leuk