Twee Sorolla-tentoonstellingen in Valencia in 2020

door admin
Twee Sorolla-tentoonstellingen in Valencia in 2020

De data waarop de tentoonstellingen van start gaan worden nog bekendgemaakt, maar de eerste is in ieder geval gepland in het eerste half jaar van 2020 en de tweede in de tweede helft 2020. Organisator Fundación Bancaja stelt de tentoonstelling samen met werken uit het Museo Sorolla in Madrid en uit het eigen beheer.

Tot 23 februari van het volgend jaar is in het Museo Bellas Artes in Bilbao nog de tentoonstelling ‘Cazando Impresiones. Sorolla en pequeño formato’ te zien. Daarna komen 200 kleine en grotere werken uit deze tentoonstelling naar Valencia.

Tot 22 maart is in Valencia eerst nog de tentoonstelling ‘Sorolla y Benlliure. Pinceladas de una amistad’ te zien, eveneens georganiseerd door Fundación Bancaja. De werken van Sorolla die later in 2020 worden tentoongesteld zijn afkomstig uit een andere periode. Het zal dan om een aanzienlijk aantal kleinere werken gaan, geschilderd op diverse soorten materiaal, die de meest persoonlijke schilderperiode van Joaquin Sorolla representeren.

De tweede tentoonstelling, ‘Sorolla en femenino’ zal in het laatste halfjaar van 2020 van start gaan met afbeeldingen van de vrouw in de hoofdrol. Hiervoor worden schilderijen samengebracht die afkomstig zijn van Museo Sorolla in Madrid, de Fundación Bancaja en van particuliere collecties.  

Dit vind je misschien ook leuk