Update noodweer Spaanse oostkust: vliegveld Alicante gesloten

door admin
Update noodweer Spaanse oostkust: vliegveld Alicante gesloten

Waar eerst code rood gold vanaf zondag tot en met maandag, is deze waarschuwing voor extreem risico nu uitgebreid tot dinsdag. De waarschuwingen gelden voor delen van de provincies Valencia en Alicante en de eilanden Ibiza en Formentera. Verder geldt code oranje voor kustfenomenen langs de gehele Spaanse oostkust en de andere Balearische eilanden en voor hevige sneeuwval en stormachtige wind in het binnenland. De storm, die Gloria is gedoopt, brengt bovendien extreme hoeveelheden neerslag met zich mee. De weerdienst voorspelt dat op diverse plekken tot 150 liter regen per vierkante meter kan vallen. 

Vliegveld Alicante gesloten

Vanaf 13 uur op zondag is de luchthaven Alicante-Elche gesloten. Ook de haven van Valencia heeft twee terminals gesloten en op sommige plaatsen langs de kust hebben autoriteiten grote dijken van zand aangelegd om weerstand te bieden aan de effecten van de ruige zee. Overal in de regio zijn festiviteiten ter gelegenheid van San Antón afgelast. In gebieden met code rood, op maandag en op dinsdag geldt dat ook in delen van de Costa Brava en elders langs de Catalaanse kust, zijn alle scholen gesloten. 

Oproep autoriteiten 

De regionale autoriteiten hebben de bevolking opgeroepen maximale voorzorg en voorzichtigheid in acht te nemen. Wil je zelf de weerwaarschuwingen in de gaten houden klik dan op deze link van Aemet

Lees ook:

Oost-Spanje maakt zich op voor ongekend hevig noodweer

Noodweer met sneeuw verwacht in oosten van Spanje

Dit vind je misschien ook leuk