Duizenden demonstranten eisen ontslag regering Spanje na oproep Vox

door admin
Duizenden demonstranten eisen ontslag regering Spanje na oproep Vox

Vandaag werd de oproep van Vox in bijna alle grotere steden in Spanje beantwoord. Duizenden auto’s met Spaanse vlaggen trokken vandaag in een stoet door provinciale hoofdsteden zoals Madrid, Sevilla, Valencia en Valladolid. Vox riep mensen door heel het land op om vandaag te demonstreren tegen het wanbeleid van de Spaanse regering inzake de coronacrisis. De leider van Vox, Santiago Abascal, voerde de mars door de Spaanse hoofdstad aan in een bus met de tekst ‘Fase Libertad’ en riep op dat iedereen in Spanje zich zou verenigen om vrijheid te eisen.

Demonstreren met inachtneming gezondheidsmaatregelen

Vox heeft er bij de manifestanten wel op aangedrongen zich houden aan de gezondheidsmaatregelen in verband met het coronavirus. Precies om deze reden vonden de protesten in Spanje plaats vanuit gesloten auto’s. Nergens in Spanje zijn noemenswaardige incidenten ontstaan volgens nieuwszender RTVE.

In Madrid en in Castilië en León deden in beide steden ruim 6.000 voertuigen mee aan de demonstratie. Ook in Sevilla, Córdoba, Málaga en Badajoz reden enkele duizenden voertuigen rond terwijl om het ontslag van de regering te eisen.

Rechtbanken stonden demonstraties in Spanje toe

De afgelopen week kreeg Vox toestemming van verschillende rechters in het land om deze demonstraties te houden. De Spaanse regering wilde de demonstraties verbieden vanwege het feit dat de noodtoestand nog van kracht is. Om ervoor te zorgen dat de demonstraties gewoon door konden gaan, riep Vox op om maskers te dragen en de Spaanse vlag aan auto’s te bevestigen. Omdat de Spaanse overheid niet kon bewijzen dat tijdens de demonstraties de geldende gezondheidsmaatregelen zouden worden overtreden, oordeelden de rechters in het voordeel van Vox.

Dit vind je misschien ook leuk