Spanje komt met fiscale wijzigingen om economie te redden

door admin
Spanje komt met fiscale wijzigingen om economie te redden

“Het doorvoeren van hervormingen voor de fiscale regelgeving zijn noodzakelijk om uit deze crisis te komen,” aldus de Spaanse premier. Tijdens een interview met ARC vertelt Pedro Sánchez alvast over een aantal economische hervormingen die de Spaanse regering de komende maanden zal doorvoeren om Spanje uit de crisis te helpen. Met de hervormingen wil Sánchez zogenaamde ‘fiscale rechtvaardigheid’ realiseren om als land dichterbij het Europese gemiddelde van het bruto binnenlands product te komen. Het BBP van Spanje ligt op dit moment 7 procent lager dan het gemiddelde BBP van de Europese Unie.

Economische groei, werkgelegenheid en sociale cohesie voornaamste doel

Het voornaamste doel van de belastinghervormingen is om economische groei te realiseren, werkgelegenheid te scheppen en sociale cohesie te creëren zodat niemand wordt achtergesteld. Sánchez ging tijdens het interview nog niet in op specifieke hervormingen maar liet wel weten dat de belastingverhoging van toepassing zal zijn op de grotere bedrijven en niet op het MKB. ‘Zonder twijfel’ zullen ook de milieubelastingen worden aangepakt, aldus Sánchez. Vooralsnog is het niet de bedoeling om de pensioenuitkeringen te verlagen en is de Spaanse regering ook niet van plan ambtenarensalarissen omlaag bij te stellen.

Hervormingen nog in 2020 goedgekeurd door Spaanse parlement

Sánchez hoopt dat de algemene staatsbegroting voor het einde van het jaar wordt goedgekeurd door het Spaanse parlement en dat de huidige regering nog vier jaar aanblijft om de hervormingen door te voeren. Sánchez deed ook uitspraken over de bestaande ERTE-regeling. De Spaanse premier is van mening dat deze regeling langdurig van kracht moet blijven en gecombineerd moet worden met het opstarten van de economie.

Dit vind je misschien ook leuk