Spanje investeert ruim 58 miljoen euro in duurzaam toerisme

door admin
Spanje investeert ruim 58 miljoen euro in duurzaam toerisme

Aragon, Asturië, de Balearen, de Canarische eilanden, Cantabrië, Castillië-La Mancha, Castillië en León, Catalonië, Valencia, Galicië, Madrid, Murcia en La Rioja zijn de veertien regio’s die gaan profiteren van de overheidssteun van de Spaanse regering.

Het akkoord aangaande deze investering werd aangenomen tijdens de conferentie over de toeristische sector die werd voorgezeten door minister Reyes Maroto van Industrie, Handel en Toerisme. De Spaanse nieuwssite Tur 43 schreef gisteren over een aantal van de initiatieven en projecten die bijdragen aan duurzaam toerisme in Spanje.

Aragon

In Aragon worden twee projecten gefinancierd in de natuurgebieden La Cara Oculta del Moncayo en Destino Entre Ríos voor het verder ontwikkelen van het visserij-, nautische- en natuurtoerisme in deze gebieden.

Asturië

In Asturië wordt een project gesteund voor het behoud van duurzaam toerisme in Somiedo. Daarnaast richt een project zich op ecotoerisme, duurzame mobiliteit en biodiversiteit in de gemeente Cangas de Onís, de toegangspoort tot de Picos de Europa. 

Cantabrië

Aan de vallei van Liébana zal geld worden toegewezen om de toeristische rijkdommen hier meer te benutten. Hierbij staat gebied Potes-Fuente Dé centraal, een aantrekkelijk gebied voor toerisme vanwege de aanwezigheid van de kabelbaan en de toegang tot de Picos de Europa.

Castilië en Leon

In deze regio zal het erfgoed in Sierra de Francia worden gesteund door het gebied aan te wijzen als duurzame toeristische bestemming. Ook zal een deel van de steun van de Spaanse overheid gaan naar Montaña de Riaño, een redelijk nieuwe bestemming voor toeristen.

Catalonië

Een van de twee plannen in Catalonië waar een deel van de overheidssteun naartoe gaat betreft Valle de Arán in de Catalaanse Pyreneeën. Een benoeming van deze plek tot Reserva de la Biosfera moet het duurzame toerisme bevorderen. Een ander deel van het geld wordt gebruikt om Torroella Montgríy l’Estartit neer te zetten als duurzame toeristische bestemming. Vooral langs de kust van l’Estartit wordt het landschap verbeterd.

Galicië

Een deel van het geld is hier bestemd voor de hoofdstad Santiago de Compostela voor de activering van verborgen erfgoed en om een gevarieerder en minder op de Camino de Santiago geconcentreerde vorm van toerisme te bevorderen. Ook Ribeira Sacra zal overheidssteun ontvangen en wordt opgenomen in de wijnroutes van Club de Producto Rutas del Vino de España.

La Rioja

In deze Spaanse regio zal het skigebied van Valdezcaray worden aangepast waardoor het meer gericht zal zijn op duurzaam toerisme. Dit gebied heeft veel te lijden onder de klimaatverandering en dankzij de investering van de Spaanse overheid kan er een kunstskibaan worden aangelegd en worden er een tokkelbaan en een bike-park gecreëerd.

Dit vind je misschien ook leuk