Spanje en Duitsland in gesprek om toeristische corridors op te zetten

door admin
Spanje en Duitsland in gesprek om toeristische corridors op te zetten

Dit is volgens TouriNews.es bevestigd door Eva Samperi, marktanalist van het Spaans Verkeersbureau in Berlijn tijdens het online reiscongres ‘We Love Travel’. Als er een akkoord wordt bereikt, hoeven Duitse toeristen bij terugkeer uit Spanje niet meer vijf dagen in quarantaine. Deze verplichting geldt sinds 15 oktober. 

Volgens Samperi blijven de reserveringen van Duitse toeristen voor een winterverblijf op de Canarische Eilanden steken op 30 procent ten opzichte van het aantal van vorig jaar. Met het instellen van de toeristische corridors kan het aantal reserveringen nog omhoog. Samperi vertrouwt erop dat met het systeem van het afnemen van een test in het land van herkomst en eentje voor vertrek terug naar huis wordt voorkomen dat besmette mensen de eilanden bereiken of verlaten. Deze garantie vormt volgens Samperi de sleutel in het herstellen van het vertrouwen van Duitse toeristen om naar Spanje te reizen. 

Ondanks de beperkingen die gelden zijn er nog enkele touroperators die hun reizen tussen Duisland en Spanje handhaven. Hieronder ook TUI die sinds 3 oktober 7 vluchten per week uitvoert op de Canarische Eilanden en Alltours die de geplande reizen naar de Balearen en de Canarische Eilanden de hele tijd door heeft laten gaan. Deze bedrijven laten de beslissing om wel of niet te reizen bij de reizigers.

Dit vind je misschien ook leuk