Duizenden hotels te koop in Spanje

door admin
Duizenden hotels te koop in Spanje

‘Het toerisme van Spanje staat te koop’, concludeerde de Spaanse krant El Mundo afgelopen weekend. Vastgoedportalen in Spanje staan vol met hotels en appartementencomplexen die te koop worden aangeboden. In Almería wordt bijvoorbeeld een hostel met zes kamers aangeboden voor 250.000 euro en in Ibiza staat een driesterrenhotel met 285 kamers te koop voor een slordige 52,5 miljoen euro.

Balearen en Andalusië in trek

Op de grotere vastgoedsites Idealista, Think Spain en Mil Anuncios worden de laatste weken duizenden hotels, toeristische appartementen en hostels te koop aangeboden. Veel van die hotels bevinden zich in de belangrijkste toeristische regio’s van Spanje en dan met name op de Balearen en in Andalusië. Volgens Idealista staan er op Ibiza zelfs meer hotels te koop dan er momenteel geopend zijn voor gasten.

Ook op de Canarische eilanden worden veel hotels te koop aangeboden maar het aanbod ligt hier iets lager omdat deze eilanden in trek blijven bij overwinteraars. 

ERTE slechts uitstel van executie

De raad voor toerisme laat weten dat het met ERTE-regelingen mogelijk was om faillissement te voorkomen, maar de massale verkoop van hotels laat zien dat veel hotels niet langer zonder gasten kunnen overleven tijdens de coronacrisis. Vooral familiehotels en kleinere ketens zijn op dit moment het meest kwetsbaar. Investeerders grijpen juist nu hun kans omdat de prijzen van hotels en appartementen gemiddeld zo’n 15 procent lager liggen dan voor de coronapandemie.

Hoteleigenaren die nog niet hebben besloten, krijgen aanbiedingen om hun hotels of aandelen ervan te verkopen aan investeringsfondsen zoals de Amerikaanse Blackstone Group, het Spaanse Atom en Portobello, met alledrie de meeste aandelen in Spaanse hotels. Zij lieten enkele weken geleden al weten hun aandelen deze winter te willen verdrievoudigen.

Dit vind je misschien ook leuk