Enorme Spaanse vlag zal deel van Madrid verlichten tijdens feestdagen

door admin
Enorme Spaanse vlag zal deel van Madrid verlichten tijdens feestdagen

De grote nieuwigheid is dat een verlichte Spaanse vlag ruim één kilometer straat zal verlichten van plaza Neptuno tot Colón. De nieuwe kerstverlichting siert een gedeelte van het stadsdeel waar ook het Prado Museum is gevestigd en bestaat uit tienduizenden ledlampjes. Dinsdag werden proeven gedaan om te kijken of alles naar behoren functioneert. Op de brug Juan Bravo komt een roodachtige versiering op de Paseo de la Castellana. 

De kerstverlichting wordt in de laatste week van november ontstoken. Dit jaar zijn 210 plekken in de Spaanse hoofdstad feestelijk verlicht. Het gaat om 30 extra straten ten opzichte van vorig jaar. De volledige verlichting bestaat uit ledlampjes en kost de gemeente 3,17 miljoen euro. Vorig jaar was het budget voor de kerstverlichting nog 3,08 miljoen euro. 

De Spaanse vlag-verlichting heeft al zowel complimenten als kritiek opgeleverd op de sociale media. Tegenstanders zien het als ‘verspilling in moeilijke tijden’. De gemeente verdedigt de uitgave met het argument dat feestelijke verlichting mensen motiveert geld uit te geven en in de stad te zijn en zo de noodlijdende horeca en detailhandel te helpen. 

Dit vind je misschien ook leuk