Cueva de Nerja in Spanje viert 62e verjaardag online

door admin
Cueva de Nerja in Spanje viert 62e verjaardag online

Grote feesten zijn er in coronatijden niet bij en vandaar dat de stichting die de grot beheert afgelopen dinsdag een virtuele bijeenkomst organiseerde om de ontdekkers en beheerders te bedanken voor de ontdekking en instandhouding van het historische monument dat op 12 januari 1959 werd ontdekt.

Vijf inwoners ontdekten bijzonder natuurmonument in Nerja

62 jaar geleden ontdekten vijf lokale inwoners de grot die al snel een toeristische attractie in Nerja is geworden. De grot ligt onder een plek die voor de ontdekking alleen werd gebruikt voor landbouw en veeteeltactiviteiten. Sinds 1959 wordt de ontdekking van de grot gevierd met de ontdekkers en beheerders van het natuurmonument.

Tonen van dankbaarheid, maar dan online

De stichting is de ontdekkers van de grot enorm dankbaar aangezien sinds de opening op 12 juni 1960 al ruim 18 miljoen mensen deze plek hebben bezocht wat zorgt voor extra inkomsten voor het lokale toerisme. Ook tijdens dit ‘virtuele verjaardagsfeest’ worden bezoekers van de grot bedankt voor hun belangstelling en de media die al die jaren aandacht hebben besteed aan deze parel in Málaga.

Stichting blijft werken aan kwaliteits- en veiligheidseisen

In de periode dat mensen de grot niet konden bezoeken vanwege de coronapandemie zorgt de stichting ervoor dat een bezoek in de toekomst voldoet aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen. Destijds ontving de stichting van de grot de kwaliteitszegel van Veilig Toerisme van het Instituut voor Spaanse Toeristische Kwaliteit (ICTE).

De stichting Cueva de Nerja liet tijdens de online bijeenkomst weten dat ze er alles aan doen om in 2021 meer bezoekers te kunnen ontvangen. Om meer bezoekers te trekken, wordt er gewerkt aan verschillende evenementen. Op korte termijn gaat het om kortingsacties waarbij tussen 15 januari en 25 februari kinderen tot 12 jaar gratis onder begeleiding mee naar binnen mogen. Ook geldt er de komende tijd een aanbieding van maandag tot en met donderdag waarbij twee mensen toegang krijgen voor de prijs van een.

Dit vind je misschien ook leuk