Valencia zet drones en helikopter in om naleving coronamaatregelen te controlere

door admin
Valencia zet drones en helikopter in om naleving coronamaatregelen te controlere

Een van de belangrijkste voorstellen die door de dienst wordt gedaan behelst de inzet van drones en een helikopter om de meest conflictueuze gebieden en momenten te bewaken. Canals was een van de eerste gemeenten die van het voorstel profiteerde en een helikopter heeft gevraagd om tijdens de afgelaste festiviteiten van de feesten van Sant Antoni over de wijken in de stad te vliegen om zo illegale bijeenkomsten en feesten op te sporen.

Wat betreft de bewaking van de uitvalswegen is besloten om vaker steekproefsgewijze controles te houden. Het is immers onmogelijk om voortdurend alle uitvalswegen te controleren. Het regionale ministerie voor Veiligheid en Noodsituaties krijgt bij de uitvoering van de handhavingswerkzaamheden hulp van de regionale politie.

Bovendien zal ook de Militaire Noodeenheid (UME) waar nodig bijstand verlenen. Wekelijks op dinsdag wordt met de verschillende gemeentes overlegd om de situatie te evalueren en eventueel nodige wijzigingen aan te brengen.

Tijdens de eerste dagen van de perimetrale afsluiting ontstonden er bijvoorbeeld problemen bij de Ikea in Alfafar. Volgens de autoriteiten probeerden verschillende inwoners de regel te overtreden en de winkelcentra te bereiken. ‘Mensen probeerden op roekeloze wijze zelfs tegen het verkeer in te rijden met als doel het commerciele gebied binnen te komen’, legde burgemeester Adsuara van Alfafar uit.

Dit vind je misschien ook leuk