Coronacijfers breken oude records in Spanje

door admin
Coronacijfers breken oude records in Spanje

Minister Illa van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid meldde maandag 84.287 nieuwe coronagevallen en 455 sterfgevallen in een weekend. Nog niet eerder telde Spanje zoveel nieuwe corona- en sterfgevallen. Sinds het begin van de coronapandemie hebben er volgens officiële bronnen 2.336.451 mensen corona gehad en zijn er 53.769 sterfgevallen geteld in Spanje.

Spanje bevindt zich op kritiek punt

Fernando Simón van het coronacrisiscentrum meldde aan de Spaanse krant La Sexta dat Spanje zich op een kritiek punt in de derde coronagolf bevindt, maar dat hij verwacht dat zeer binnenkort zich een dalende lijn laat zien in het aantal besmettingen. De Spaanse overheid blijft nog altijd ver weg van een nieuwe strenge lockdown zoals vorig jaar maart. Minister Illa van Volksgezondheid laat weten dat hij en de andere regeringsleden vertrouwen hebben in de huidige maatregelen die zijn opgelegd door de besturen van de autonome regio’s.

Situatie in Spaanse ziekenhuizen zeer zorgwekkend

Desalniettemin is de situatie in Spaanse ziekenhuizen zeer zorgwekkend. Afgelopen weekend zijn er 3.527 mensen opgenomen in Spaanse ziekenhuizen. Op dit moment liggen er 23.184 mensen in het ziekenhuis. Dit betekent dat de laatste piek van 9 november 2020 – toen 21.000 mensen waren opgenomen – is overtroffen. De druk op ziekenhuizen in Spanje is zo hoog dat sommige regio’s actie hebben ondernomen om patiënten in noodziekenhuizen op te vangen, zoals in Valencia.

Regering Spanje bekijkt nieuwe avondklok

Hoewel de regering vertrouwen heeft in de bestaande maatregelen, pleiten autonome regio’s voor het wijzigen van de huidige Staat van Alarm. Regiobesturen willen de avondklok vervroegen van 22.00 naar 20.00 uur om de samenkomsten in de avond nog verder te ontmoedigen. Minister Illa bespreekt deze wijziging momenteel binnen de regering en volgens de Spaanse krant El País komt de regering woensdag met uitsluitsel over een vervroegde avondklok voor heel Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk