Culinaire wandeling door Spaanse regio Valencia

door admin
Culinaire wandeling door Spaanse regio Valencia

Daarnaast heeft het een selectie aan restaurants die deze lokale producten in hun gerechten verwerken. In ‘Mejar bé! Comarques Centrals’, zoals de gids officieel heet, is een culinaire wandeling te vinden langs lokale bedrijfjes en restaurants uit de zogenaamde ‘Comarcas Centrales’ (Marina Alta en Baixa, la Safor, el Comtat, l’Alcoià, la Vall d’Albaida en la Costera), ook wel het Diània gebied genoemd. Deze lokale ondernemingen worden gekenmerkt door hun authentieke culturele eigenschappen, die terug te vinden zijn in hun producten, hun gerechten en in hun manier van koken. Die authenticiteit heeft ervoor gezorgd dat de regio een culinair voorbeeld is geworden voor de waardering van producten uit de eigen omgeving, duurzaamheid en een gezonde traditionele keuken. Alles draait om bewuste voeding van eigen bodem.

Kwaliteit met respect voor de natuur

De restaurants die in de gids te vinden zijn, bieden gerechten bestaande uit kwalitatief hoogwaardige lokale ingrediënten, vaak gecombineerd met een unieke eigen touch. Daarnaast zijn in de gids verhalen te vinden van lokale veehouders, landbouwers, wijnproducenten, producenten van ‘premium’ olie, kaasboeren en worstproducenten, die allemaal hun producten maken met maximaal respect voor de natuur.

Volgens de auteur, Alfred Martínez, moeten mensen meer waarde hechten aan het lokale in plaats van aan alles wat van buitenaf komt. De gids is zowel in het Spaans als in het Valenciaans uitgegeven.

Dit vind je misschien ook leuk