3 Spaanse nationale parken in de top 10 van TripAdvisor

door admin
3 Spaanse nationale parken in de top 10 van TripAdvisor

Spanje heeft niet minder dan drie van zijn nationale parken in de top 10 van Europa. Elk jaar verzamelt en analyseert TA alle beoordelingen en gegevens die reizigers van over de hele wereld delen. Van daaruit worden de allerbeste in de spotlights gezet.

 

Spaanse nationale parken scoren hoog

 

Zowel Spanje als het Verenigd Koninkrijk scoorden extreem hoog met drie nationale parken die elk in de top 10 terechtkwamen. De Britse Yorkshire Dales namen de eerste plaats in, met het Spaanse Sierra de Grazalema NP, Sierra Nevada NP en Sierra de Aracena en Picos de Aroche NP als zesde, respectievelijk zevende en negende plek. Alle drie de parken zijn te vinden in de regio Andalusië.

 

Sierra de Grazalema

 

Sierra de Grazalema NP in Cádiz, een UNESCO-biosfeerreservaat, is een prachtig en boomrijk landschap met een grote biodiversiteit. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de diepe kloven, kalkrotsen en 1.300 verschillende soorten flora. Er zijn een aantal grottenstelsels, waarvan de grootste – het Hundidero-Gato-complex – met een prehistorische oorsprong .Vogelaars zullen genieten van waarnemingen van haviksadelaars en de met uitsterven bedreigde aasgier. Andere dieren in het wild zijn onder andere genetkatten, berggeiten en otters.

 

Sierra Nevada

 

De Sierra Nevada, het grootste nationale park van Spanje, is een droom voor elke liefhebber van het buitenleven. Het ruige terrein van kloven en bergen is uitstekend om te wandelen, terwijl ijzige poelen geweldig zijn voor verkoelende zomerdips. Er zijn ook tal van tunnels en grotten om te verkennen.

Voor degenen die niet zo avontuurlijk zijn, is er veel te zien in de mooie dorpjes verspreid over Las Alpujarras. Het beroemde Alhambra-kasteel en fort van Granada is ook vlakbij.

Sierra de Aracena en Picos de Aroche NP

Dit beschermde landschap maakt deel uit van het Sierra Morena-gebergte en heeft het allemaal: hoge toppen en rotswanden, schilderachtige dorpjes en beboste valleien in de schaduw van mediterrane eiken- en kastanjebossen. Er is een systeem van paden, dat bezoekers te voet kunnen verkennen en ze kunnen genieten van de dehesas en kleurrijke wilde bloemen. Mis ook de lokale gastronomie niet, met ham van het zwarte Iberische verken en wilde paddenstoelen waarmee heerlijke gerechten worden bereid.

Dit vind je misschien ook leuk