Inzending Spanje voor Eurovisie Songfestival bekend

door admin
Inzending Spanje voor Eurovisie Songfestival bekend

Zaterdagavond bracht de Spaanse zanger zijn twee nummers Memoria en Voy a quedarme ten gehore. In het programma Destino Eurovisión van RTVE koos het publiek massaal voor het laatstgenoemde nummer van Blas Cantó. Bekijk hier de officiële video van de inzending van Spanje. Al in oktober 2019 koos het publiek van RTVE voor Blas Cantó als degene die in 2020 Spanje zou vertegenwoordigen. Toen werd het nummer Universo gekozen.

Spaanse inzending ‘pure poëzie’

Creatief directeur, Marvin Dietmann, vertelt dat dit nummer ‘pure poëzie’ is en dat zij hebben gekozen voor een minimalistisch podium. “Het enige dat dit nummer nodig heeft is Blas Cantó als middelpunt die het nummer steeds groter en groter laat worden voor het publiek. We zetten alleen de zanger in de spotlights. Speciale effecten zijn voor dit nummer niet nodig.”

Wie is de Spaanse zanger Blas Cantó?

Blas Cantó Moreno is een 29-jarige popzanger uit Murcia. Hij begon al jong met zingen en nam toen hij 8 jaar was deel aan de talentenjacht Veo. Een paar jaar later strandde hij in de voorselectie van het Junior songfestival. Hij zat in de Spaanse band Auryn en brak later als soloartiest door. Zijn debuutalbum Complicado kwam in september 2018 uit.

Eurovisie Songfestival opnieuw in Nederland

Eigenlijk was het de bedoeling dat het songfestival vorig jaar in Rotterdam plaats zou vinden. De coronapandemie gooide echter roet in het eten. Nederland heeft toen wel een alternatief programma uitgezonden. Dit jaar is de songfestivalcommissie vastbesloten om het festival op 18, 20 en 22 mei door te laten gaan. Het is de bedoeling dat alle artiesten in Rotterdam Ahoy zullen optreden. Of er publiek bij aanwezig kan zijn, is nog niet zeker en afhankelijk van de ontwikkelingen van de coronapandemie de komende maanden.

Dit vind je misschien ook leuk