Nieuw online reisbureau ontstaan uit failliete Thomas Cook

door admin
Nieuw online reisbureau ontstaan uit failliete Thomas Cook

Sunny Heart Travel is geboren uit de as van de net vóór de coronacrisis failliet gegane Britse touroperator Thomas Cook. Tien van de vijftien werknemers van Sunny Heart Travel werkten voorheen bij Thomas Cook. Het online reisbureau – net als Thomas Cook gevestigd in Peterborough – zal in eerste instantie alleen reizen direct aan de consument verkopen.

Het gaat vooral om pakketreizen voor Europese en mediterrane bestemmingen zoals Spanje, Egypte, Turkije en Tunesië. Later komen daar ook verre reizen bij naar Australië, het Caribisch gebied, Mexico en Thailand. Voor het winterseizoen 2020/2021 worden ook cruises en wintervakanties aangeboden.  

CEO van het nieuwe bedrijf, Steve Bentzen, legde aan TravelMole uit dat Sunny Heart Travel aanvankelijk al in september op de markt zou komen, maar de tweede coronagolf gooide roet in het eten. Bedrijven in de toeristische sector zijn volgens Bentzen enthousiast over de nieuwe Britse touroperator vanwege de opgekropte vraag van reizigers. Zodra de reisbeperkingen worden opgeheven, verwacht hij een flinke inhaalslag te kunnen maken. Werknemers zeggen volgens Thisismoney.co.uk ‘erg optimistisch’ te zijn over toekomstig succes.

Het is nog wel zo dat degenen die vanuit het buitenland in het VK aankomen, momenteel 10 dagen in quarantaine moeten. Mensen die uit landen van de ‘rode lijst’ komen 1.750 pond moeten betalen om die 10 dagen quarantaine door te brengen in een officieel quarantainehotel. Bentzen zegt hierop: ‘Wie weet wat er gaat gebeuren, maar we weten dat als we onze teen niet een keer in het water dippen, we dat nooit zullen doen’.

Dit vind je misschien ook leuk