Op 17 mei starten de eerste reizen vanuit het Verenigd Koninkrijk

door admin
Op 17 mei starten de eerste reizen vanuit het Verenigd Koninkrijk

Volgens reisportaal Travelmole heeft het nieuws vertrouwen gewekt bij de belangrijkste spelers in de toeristenindustrie en bij reizigers, ondanks het feit dat er veranderingen kunnen optreden als gevolg van de evolutie van de pandemie. De belangrijkste touroperators in het land hebben al bevestigd dat consumenten het nieuws enthousiast hebben ontvangen en dat het aantal boekingen enorm is gestegen. 

Dankzij de aankondiging van de premier had de multinationale touroperator TUI de beste boekingsdag in maanden. Thomas Cook van registreerde vanaf 15.00 uur een dubbel aantal bezoekers op zijn website. Easyjet meldde een verdrievoudiging van vluchtboekingen. 

Op dezelfde dag heeft een Britse ‘megalobby’ voor reizen ‘Save Future Travel’ een open brief geschreven aan Boris Johnson om het toerisme in de zomer nieuw leven in te blazen voor een zo snel mogelijk herstel van de industrie. De sector vraagt de overheid om economische steun en de implementatie van een vaccinatiecertificaat.

Met de open brief wilde het samenwerkingsverband profiteren van het openbare optreden van Johnson om een ‘routekaart’ aan te kondigen die de terugkeer van ‘veilig reizen’ garandeert tijdens de komende zomer.

Belangrijk is de vraag vanuit de industrie om een ‘praktisch en kosteneffectief’ diagnostisch testsysteem’, aangezien bedrijven niet kunnen wachten op de volledige implementatie van het Covid-19 vaccin. Daarbij zal niet iedereen gevaccineerd willen worden. 

Voorts zou reizen gemakkelijker gemaakt moeten worden door versoepelen van reisbeperkingen (testen en quarantaines) voor gevaccineerde mensen op basis van een vaccinatiecertificaat.

Het Verenigd Koninkrijk is als toeristische markt van essentieel belang voor de Spaanse toeristenindustrie. In recordjaar 2019 bezochten in totaal 83,7 miljoen toeristen Spanje. Hiervan was ruim 18 miljoen Brits. 

Dit vind je misschien ook leuk