Kies jij deze zomer voor een Spaanse ‘staycation’?

door admin
Kies jij deze zomer voor een Spaanse 'staycation'?

Sinds de Britse premier Boris Johnson zijn roadmap voor het coronavirus bekendmaakte en aankondigde dat vanaf half mei mensen weer internationaal kunnen gaan reizen, is het aantal boekingen vanuit het Verenigd Koninkrijk door het dak gegaan. De vraag om naar Spanje en de Spaanse eilandengroepen af te reizen vanuit de voor Spanje in kwantiteit belangrijkste groep internationale toeristen was ongelooflijk. Als er geen onverwachte wendingen in het coronaverhaal roet in het eten gooien, kunnen we deze zomer uitkijken naar een recordtoeristeseizoen.

Grootste interne luchtschema ooit

Luchtvaartmaatschappijen willen hier duidelijk en wanhopig van profiteren. Zo heeft ook Ryanair de markt voor ‘staycations’ binnen Spanje erkend. Donderdagavond kondigde de Ierse prijsvechter aan dat ze hun grootste interne vluchtschema ooit lanceren. Er komen niet alleen extra vluchten op bestaande routes, maar er zijn ook negen volledig nieuwe routes onthuld.

Vanaf begin juli zal Ryanair 70 binnenlandse vliegroutes hebben binnen Spanje. Dit komt neer op een stijging van 40% ten opzichte van afgelopen zomer en 800 wekelijkse vluchten vanaf 21 verschillende luchthavens.

Nieuwe routes

De nieuwe routes zijn als volgt;

  • Er gaan nu vluchten van Alicante naar Ibiza, Menorca en Lanzarote
  • Vanaf Mallorca kun je vliegen naar Zaragoza, Tenerife Norte en Santander
  • Vluchten van Menorca naar Sevilla
  • Vanaf Malaga vlieg je nu naar Menorca
  • Vanaf Fuerteventura is er een directe verbinding naar Valencia

Op bestaande routes zijn de 16 extra vluchten als volgt;

  • Menorca naar Valencia (+4)
  • Malaga naar Valencia (+1) en naar Santiago (+1)
  • Mallorca naar Valencia (+4)
  • Gran Canaria naar Valencia (+1)
  • Sevilla naar Valencia (+1)
  • Ibiza naar Sevilla (+2)
  • Lanzarote naar Sevilla (+1)
  • Fuerteventura naar Sevilla (+1)

Aangezien de virusincidentie in Spanje blijft dalen en het vaccinatieplan vordert, wordt verwacht dat de vraag naar binnenlandse vluchten zal stijgen. 

Ryanair’s commercieel directeur, Jason McGuinness zei: “Als de grootste luchtvaartmaatschappij van Spanje zijn we verheugd om deze zomer nog meer keuze te kunnen bieden aan onze Spaanse klanten, met negen extra binnenlandse routes die vandaag zijn gelanceerd. We zijn blij om ondanks de uitdagingen van de Covid-19-pandemie door te gaan met het realiseren van groei in de regio’s en het bevorderen van connectiviteit tussen het vasteland van Spanje en de Canarische Eilanden en de Balearen.” McGuiness is er voorts van overtuigd dat 

De vaccinatieprogrammnieuwe routes naar de populairstee vakantiebestemmingen veel belangstelling zullen trekken van klanten in Spanje.

Tot twee keer gratis omboeken

Belangrijk is de introductie van een ‘Zero Change Fee’. Hiermee kunnen klanten maximaal twee keer gratis hun vluchtdatum wijzigen tot eind oktober 2021. Dat is goed om te weten gezien het feit dat de Covid-beperkingen regelmatig veranderen. De Ierse vliegmaatschappij viert de lancering met tarieven van slechts 19,99 euro voor reizen tot eind oktober 2021 die alleen op de website van Ryanair.com te boeken zijn tot middernacht op zaterdag 13 maart. 

Dit vind je misschien ook leuk