De mooiste trips dichtbij huis in Spanje volgens Lonely Planet

door admin
De mooiste trips dichtbij huis in Spanje volgens Lonely Planet

Donderdag besteedt de reissectie van El País aandacht aan 25 van de juweeltjes die worden voorgesteld door het magazine Lonely Planet. In tijden van corona, waarin reizen maar beperkt is toegestaan, wordt duidelijk dat elk gebied in Spanje iets te bieden heeft.

Hieronder een selectie van de gekozen plekken door Lonely Planet. Klik hier voor het volledige artikel van El País en de fantastische fotoreportage.

De ondergrondse wereld van de geode van Pulpí (75 minuten van Almería)

De grootste geode (een met kristallen begroeide grot) die in Europa is ontdekt, bevindt zich in Spanje. Deze geode die in 1999 in Pulpí werd ontdekt, is de grootste geode die toegankelijk is voor mensen. De plek levert spectaculaire plaatjes op.

Archeologische juwelen van El Torcal in Antequera (50 autominuten of 25 treinminuten van Málaga)

Geweldig wandelen kun je in een van de mooiste natuurreservaten van Andalusië. De unieke kalksteenformaties en de rotsen die op bijzondere wijze zijn onderworpen aan erosie geven deze plek een surrealistisch gevoel. Dit gebied werd in 2016 door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed.

Baelo Claudia vlakbij Tarifa (75 minuten van Cádiz)

Aan de kust op het strand van Bolonia van 3.800 meter lang met wit zand, en beschermd door een enorme duin, ligt Baelo Claudia, de ruïnes van een antieke Romeinse stad. Ongeveer 2000 jaar geleden werd de stad gesticht en oorspronkelijk was het een vissersdorp. In de Romeinse tijd maakte deze stad deel uit van de provincie Hispania Baetica.

Agüimes (30 minuten van Las Palmas, Gran Canaria)

Wandelen door het oude centrum en de parken van Agüimes geeft een mooi beeld van de typische Canarische architectuur. Een bezoek aan de kerk van San Sebastian mag daarbij niet worden overgeslagen, dit is namelijk een van de mooiste voorbeelden van het neoclassicisme van de Canarische eilanden.

De betovering van Las Batuecas (1 uur rijden van Salamanca)

De stad Salamanca mag niet ontbreken bij een reis naar Spanje. Slechts 70 kilometer onder deze mooie Spaanse stad ligt de vallei van Las Batuecas, een natuurgebied en een van de beste plekken om kennis te maken met de lokale flora en fauna. De gemeente La Alberca, met een 16e-eeuws klooster, is door de Spaanse Schrijver Lope de Vega benoemd tot ‘eeuwige plaats van geluk’. Aan de andere kant van de rivier Batuecas zijn fascinerende neolithische grotschilderingen te zien.

Crypte van Colònia Güell (30 minuten met auto of trein van Barcelona)

Naast de Sagrada Família is ook buiten de stad religieus werk van Gaudí te bewonderen: de Crypte van Colònia Güell. Dit is een arbeiderskolonie in Santa Coloma de Cervelló. Het dorp werd eind 19e en begin 20e eeuw gebouwd in opdracht van de textielmagnaat Eusebi Güell, die zijn fabriek van de wijk Sants in Barcelona hierheen verplaatste. De crypte wordt gezien als Gaudi’s best bewaarde schat. Via een route door het dorp maak je kennis met het modernisme met de crypte als hoogtepunt. Sinds 2005 staat de crypte op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Kruispunt van culturen bij kasteel van Sagunto (40 minuten met auto en trein van Valencia)

Ten noorden van Valencia ligt aan de voet van de heuvel het plaatsje Sagunto. Vanwege het historische kasteel en het Romeinse theater is deze plek het bewijs dat verschillende culturen hier hebben gewoond; de Romeinen, Visigoten, Arabieren en de Christenen. Naast het kasteel, dat echt een bezoek waard is, heeft Sagunto een modern centrum, een drukke haven en een heerlijk strand.

Muziek, stalactieten en stalagmieten in de Coves del Drac (1 uur rijden van Palma de Mallorca)

De grotten in de buurt van Porto Cristo zijn ook buiten de Spaanse grenzen bekend. De grotten zijn perfect verlicht en bezoekers worden via een wandeling tussen de stalagmieten en stalactieten geleid. De tour wordt afgesloten met een ondergronds concert en er kan worden gevaren op het binnenmeer van de grotten.

Dit vind je misschien ook leuk