Grote toename aanmeldingen voor Spaanse hoofdstad van Ruraal Toerisme

door admin
Grote toename aanmeldingen voor Spaanse hoofdstad van Ruraal Toerisme

Niet alleen dat, ook Spaanse bestemmingen die meer van het gebaande pad liggen mogen zich verheugen in een groeiende belangstelling. Vakantiegangers blijken zich geruster te voelen in een niet al te drukke omgeving en geven meer voorkeur aan de natuur.

Dit heeft ook het reserveringsplatform Escapada Rural gemerkt bij de wedstrijd om de hoofdstad van het plattelandstoerisme 2021 te kiezen. Het aantal aanvragen hiervoor steeg met 20%. Dit jaar hebben 247 gemeenten zich hiervoor aangemeld ten opzichte van 205 gemeenten vorig jaar. 

Dit cijfer vertegenwoordigt iets meer dan 4% van het totaal aan gemeenten met minder dan 10.000 inwoners die zijn geregistreerd bij het Nationaal Instituut voor de Statistiek (INE), “wat het succes bevestigt” van dit initiatief, dat dit jaar zijn vijfde editie viert, zo schrijft Escapada Rural in een verklaring op de website. Woordvoerder Ana Alonso voegt toe dat de wedstrijd na vijf jaar steeds meer zichtbaarheid krijgt en dat er steeds meer kandidaten uit verschillende delen van het land zich aanmelden. 

Andalusië is met 67 steden de autonome gemeenschap met het hoogste aantal aanvragers, gevolgd door Aragon (33 gemeenten), Castilla y León (26) en de Valenciaanse Gemeenschap (25). Catalonië heeft 23 steden gepresenteerd, elf meer dan Galicië en Asturië, met beide 12 kandidaat-gemeenten.

De rest van de aanvragers is verspreid over alle autonome regio’s van het land, met uitzondering van de Balearen. In totaal zijn er 550 aanmeldingen van 247 Spaanse gemeenten binnengekomen. Die moesten voldoen aan vereisten zoals het hebben van minder dan 10.000 inwoners, een aanbod van ruraal toerisme van hoge kwaliteit en mochten niet deel hebben genomen aan eerdere edities van de wedstrijd.

Het publiek kan van 14 april tot 14 mei een stem uitbrengen om de hoofdstad van het plattelandstoerisme 2021 te kiezen uit tien finalisten. Op 18 mei wordt dan de naam van de winnende plaats van de vijfde editie officieel bekend gemaakt. Eind september volgt dan – als de evolutie van de pandemie het toelaat – de prijsuitreiking waarbij de burgemeesters van de finalisten aanwezig zullen zijn. 

Vorige winnaars waren Potes, in Cantabrië, met bijna 25.000 stemmen van in totaal 94.454 kiezers; Santillana del Mar (Cantabrië); Aínsa-Sobrarbe (Huesca) en Sigüenza (Guadalajara). 

Dit vind je misschien ook leuk