Groot internationaal succes op Netflix voor Spaanse prijswinnende film ‘Akelarre

door admin
Groot internationaal succes op Netflix voor Spaanse prijswinnende film ‘Akelarre

Het mag dus duidelijk zijn dat het om een speciale film gaat, geregisseerd door de Argentijnse regisseur Pablo Agüero. Op Netflix is de film te zien onder de Engelse naam ‘Coven of Sisters’.

Wereldwijd succes

In het weekend van 13 april kwam de film ‘Coven of Sisters’ online te staan op de online streamingdienst Netflix. De prijswinnende film wist direct de hoogste plaats te bereiken op de kijklijsten. Voor een Spaanse film is dit heel bijzonder. Vanaf 2 oktober 2020 was ‘Akellare’ al in de Spaanse bioscopen te zien en sinds 12 maart werd de film aangeboden op de Spaanse kanalen Filmin en Movistar+. Doordat ook Netflix de film opnam in het aanbod, werd het meteen een wereldwijd succes.

Populaire Spaanse Netflix-bijdragen

De spanning in ‘Coven of Sisters’ wordt uitstekend opgebouwd door gebruik te maken van de juiste geluidseffecten en soundtracks. De opening met strijkinstrumenten zet direct een goede sfeer neer, benadrukt de hoofdredacteur van het Muziek- en Geluid-segment bij TECHSPRING, Alexander van Kamp.  Ook bij andere Spaanse films die recent goed ontvangen zijn, zoals ‘Contratiempo’ en ‘El Hoyo’, maken naast sterke acteurs en een spannend verhaal goed gebruik van de juiste sound. Het lied Bella Ciao is dankzij ‘La Casa de Papel’  zelfs compleet nieuw leven ingeblazen. Het vierde seizoen van deze hitserie werd door zo’n 65 miljoen mensen bekeken.

Niet alleen zijn de Spaanse series en films op Netflix leuk en spannend om naar te kijken, maar ook is dit praktisch voor diegenen die willen oefenen op hun Spaans.

Heksenprocessen

Als Spaans/Baskische film is ‘Akellare’ gedeeltelijk in het Spaans en gedeeltelijk in het Baskisch opgenomen. De film vertelt het huiveringwekkende verhaal geïnspireerd op de heksenprocessen van de 17e eeuw waarbij duizenden vrouwen en mannen in heel Europa omkwamen.

‘Coven of Sisters’ speelt zich af in Baskenland in 1609 en volgt een groep vrouwen die worden gearresteerd nadat ze zijn beschuldigd van hekserij. Een rechter, die door de Spaanse kroon is uitgezonden om door het land te reizen om vrouwen te vervolgen waarvan zij denken dat ze heksen zijn, zet de jonge vrouwen terecht om hen te dwingen te bekennen dat ze heksen zijn. De jonge vrouwen vinden echter een manier om hun executie zoveel mogelijk uit te stellen in de hoop aan dit lot te ontsnappen. Door een meeslepende cinematografische stijl en geweldig acteerwerk is ‘Coven of Sisters’ een boeiende en sfeervolle film.

Goede reactie uit Spaanstalige landen

Zoals eerder gebeurt met films als ‘Bajocero’ en ‘Loco por ella’ hebben Spaanstalige landen enthousiast op de film gereageerd, ondanks dat er ook Baskisch gesproken wordt. In Argentinië, waar de regisseur werd geboren, kwam de film bijvoorbeeld direct binnen op de eerste positie van de top tien. Ook in Mexico en Uruguay deed de film het uitstekend en behoorde het tot de meest gekeken films in het weekend van de première.

Dit vind je misschien ook leuk