Draai regering: geen mondkapjes verplicht op strand en bij zwembad in Spanje

door admin
Draai regering: geen mondkapjes verplicht op strand en bij zwembad in Spanje

Woensdag zal het ministerie van Volksgezondheid de wijziging voorstellen tijdens de Interterritoriale Raad. Een masker moet daarentegen wel gedragen worden tijdens wandelingen langs het strand, langs de kust en wanneer mensen het strand betreden of verlaten.

Deze draai van de regering wordt gemeld door de krant El Mundo die inzage kreeg in de stukken en volgt slechts een week nadat de regel werd goedgekeurd die het dragen van het mondkapje altijd verplicht stelde, ook overal in de buitenlucht, ook wanneer de onderlinge afstand van 1,5 meter gehandhaafd kon worden.

Na felle tegenstand van toeristische regio’s zoals Catalonië, Valencia, de Balearen en Andalusië is het nieuwe plan dat je zonder masker kunt zijn zolang er minstens 1,5 meter interpersoonlijke afstand is met andere (groepen) mensen met wie je niet samenwoont of regelmatig samen bent. Eerder was alleen individueel sporten of spelende kinderen in die buitenruimtes uitgesloten van de mondkapjesverplichting, maar nu zullen individuele wandelingen in de natuur ook zonder masker gemaakt kunnen worden. El Mundo voegt toe dat mondkapjes ook niet nodig zijn in het water. Of dat nou het zwembad is, een rivier of de zee. Verwarrend blijft dat tijdens een wandeling langs het strand dan wél weer met een mondkapje op moet.

Als de definitieve uitkomst van de Interterritoriale Raad later op woensdag bekend is, zullen de nieuwe regels worden gepubliceerd in de officiële staatscourant BOE. 

Dit vind je misschien ook leuk