Recordbrekende voetbalschoenen van Messi geveild voor goed doel

door admin
Recordbrekende voetbalschoenen van Messi geveild voor goed doel

De online veiling wordt uitgevoerd door veilinghuis Christie’s en loopt van 19 tot 30 april. De opbrengst van de verkoop van de voetbalschoenen van de levende voetballegende zal geschonken worden aan het Arts & Health Project van de Vall Hebron Universiteitsziekenhuis in Barcelona.

Iets terug doen’

Messi over de liefdadigheidsverkoop: “Het behalen van het record van 644 goals voor dezelfde club maakte me erg blij, maar het belangrijkste is dat ik iets terug kan doen voor alle kinderen die vechten voor hun gezondheid. We hopen dat deze veiling dient om meer bekendheid te geven aan dit geweldige initiatief en ik wil iedereen bedanken voor het steunen van een zo belangrijk doel voor mij.”

Recordbrekende schoenen

Op 22 december 2020 brak Lionel Messi een van de grootste voetbalrecords: Hij scoorde de meeste doelpunten voor één club. In totaal maakte de Argentijn 644 doelpunten voor FC Barcelona. Het 644ste goal scoorde hij in de wedstrijd tegen Real Valladolid.

De vorige recordhouder was misschien wel de meest gevierde speler van het wereldwijd populairste balspelletje, Pelé. De beroemde Braziliaan scoorde 643 doelpunten in 665 competiewedstrijden voor Santos.

Messi behaalde zijn ongelooflijke prestatie in 749 wedstrijden. De voetbalschoenen, die hij droeg tijdens de wedstrijd tegen Real Valladolid, worden door de speler gesigneerd.

Schatting van de opbrengst

Christie’s of London veilt de schoenen op 30 april. De gesigneerde schoenen kunnen online worden bekeken. Eerder waren ze te zien in het Museu Nacional d’Art de Catalunya in Barcelona. De schatting is dat het paar sportschoenen tussen 50.000 en 70.000 euro op zal brengen.

Messi droeg de schoenen: Game-worn Adidas Nemeziz Messi 19.1. Elke schoen is gesigneerd ‘Lionel Messi’, en bevat de oorspronkelijke gepersonaliseerde details ‘Antonela Roccuzzo’ (de vrouw van Lionel Messi) en ‘Thiago, Mateo en Ciro’ en hun geboortedata (Lionel Messi’s drie zonen).

Invloed van kunst op genezingsproces

De missie van het Vall Hebron University Hospital in Barcelona is om de beste zorg te bieden aan patiënten op een ziekenhuisafdeling voor onderzoek en innovatie toegepast op klinische gezondheidszorg. Josep Serra Directeur van het Museu Nacional d’Art de Catalunya zei: “Al meer dan drie jaar werken het Hospital Vall d’Hebron en het Nacional Museum van Catalunya samen om de therapeutische voordelen te onderzoeken die door de kunsten worden verkregen. De extra fondsen die via deze veiling worden ingezameld, dankzij de vrijgevigheid van Lionel Messi, zullen onderzoekers en kunstdocenten in staat stellen verder te kijken dan de reeds succesvolle therapieën. We willen de heer Messi bedanken voor zijn vrijgevigheid en steun.”

Dr.Albert Salazar, Managing Director, Hospital Universitario Vall d’Hebron voegde daaraan toe: “De fondsen die via deze veiling worden ingezameld zullen het Universitair Ziekenhuis Vall d’Hebron helpen om de gezondheid van veel kinderen en hun families te blijven verbeteren door middel van kunst. Ik ben er zeker van dat de vrijgevigheid van Lionel Messi en Adidas ons in staat zal stellen verdere projecten op het gebied van kunst en gezondheid te starten waarvan is bewezen dat ze zo’n betekenisvolle impact hebben.” 

Dit vind je misschien ook leuk