Spanje houdt reizigers van buiten EU en Schengenzone tot 31 mei tegen

door admin
Spanje houdt reizigers van buiten EU en Schengenzone tot 31 mei tegen

De beperkingen houden in dat reizigers die van buiten de EU en de Schengenzone komen (nu ook het Verenigd Koninkrijk), Spanje niet mogen binnenkomen via land, lucht of zee. Alleen essentiële reizen zijn hiervan uitgezonderd.

Echter vanwege de extreem lage incidentie in bepaalde landen zijn deze landen uitgesloten van bovengenoemde verlengde reisbeperking. Reizigers uit de volgende landen krijgen toestemming om Spanje binnen te komen;

• Australië

• China

• Hongkong

• Macau

Nieuw-Zeeland

• Rwanda

• Singapore

Mensen die van en naar Gibraltar reizen, zijn ook uitgesloten van de beperking. Dit werd eind maart al bevestigd, aangezien in Gibraltar bijna 100% van de bevolking is ingeënt. Spanje had al aangegeven vanaf juni weer reizigers uit het VK en de VS te verwelkomen.

Britten mogen van hun eigen regering nog niet op reis. Niet-essentiële internationale reizen zijn tot 17 mei nog verboden. Voor na die datum werken de Britse autoriteiten momenteel aan een stoplichtsysteem waarbinnen voor elk land een apart reisadvies komt. Volledige details over de reisbeperkingen van Spanje zijn te vinden in het officiële Spaanse Staatsbulletin (BOE).

Passagiers die, met of zonder tussenstop, aankomen vanuit Brazilië, Zuid-Afrika, Botswana, de Comoren, Ghana, Kenia, Mozambique, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Peru en Colombia, mogen alleen het nationale grondgebied betreden als ze ‘ingezetenen van Spanje of Andorra, Spaanse staatsburgers zijn of een echtgenoot of wettelijke partner hebben met wie zij een soortgelijke verbintenis onderhouden die ook in een openbaar register is geregistreerd, en de ouders en nakomelingen onder hun hoede, op voorwaarde dat ze met hen reizen of hen gaan ontmoeten. Dit is vanwege risico’s die voortkomen uit nieuwe varianten. Deze mensen zullen in quarantaine worden geplaatst.

Spanje heeft bovendien een quarantainebeperking van tien dagen opgelegd voor iedereen die uit India komt, vanwege de extreem hoge dagelijkse incidentie daar. In Spanje werden gisteren 4.515 nieuwe gevallen en 106 nieuwe sterfgevallen gemeld. Volgens cijfers van Worldometer is Spanje het 9e meest getroffen land ter wereld met een totaal aantal gevallen van 3.544.945 en in totaal 78.399 doden.

Dit vind je misschien ook leuk