Nederland past reisadvies Spanje aan

door admin
Nederland past reisadvies Spanje aan

De wijziging van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is dus alleen van toepassing op de eilanden van de Balearen. Nederland maakte vrijdagochtend bekend dat er geen testverplichting meer is wanneer mensen vanuit Mallorca, Ibiza, Menorca of Formentera een naar Nederland reizen. Ook hoeven reizigers niet meer in quarantaine bij thuiskomst.

Balearen niet langer Covid-19-risicogebied voor Nederland

Nederland ziet de Spaanse eilanden niet langer als Covid-19-risicogebieden in verband met de verbeterde gezondheidssituatie. De Nederlandse regering schrijft bij het gewijzigde reisadvies wel dat de rest van Spanje nog altijd een oranje gebied blijft en dat deze versoepelingen nog wel voor andere delen van Spanje blijven gelden. Ook blijven er nog inreisbeperkingen van kracht van Nederland naar Spanje.

Welke maatregelen gelden er nu voor reizen tussen Spanje en Nederland?

Op de website die speciaal is ingericht voor het reizen binnen en buiten Nederland, staat het op dit moment geldende reisadvies beschreven. Zo blijft de maatregel dat na een verblijf in Spanje, met uitzondering van de Balearen, reizigers verplicht zijn om zich te laten testen voordat ze naar Nederland reizen. Bij terugkeer in Nederland moeten reizigers tien dagen in quarantaine. Op de vijfde dag van de quarantaine kunnen deze personen zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode.

Naast deze maatregelen en verplichtingen voor het reizen tussen Spanje en Nederland, worden ook andere maatregelen aangestipt. Zo is het dragen van mondkapjes overal in Spanje verplicht. In tegenstelling tot Nederland geldt deze verplichting ook in de buitenlucht, bijvoorbeeld op straat.

Spanje eist van reizigers uit Nederland een negatief PCR-testresultaat van maximaal 72 uur oud.

Lees op deze pagina alle bijgewerkte informatie, beperkingen en verplichtingen die gelden voor het reizen tussen Spanje en Nederland en waar reizigers rekening mee moeten houden wanneer ze in Spanje op vakantie zijn.

Dit vind je misschien ook leuk