Speciale release van vijfde seizoen Spaanse hitserie La Casa de Papel

door admin
Speciale release van vijfde seizoen Spaanse hitserie La Casa de Papel

Netflix komt na lang wachten met de details over het vijfde en tevens laatste seizoen van de inmiddels wereldberoemde serie uit Spanje. Opmerkelijk is dat Netflix en de regisseur hebben gekozen voor een ander uitzendschema dan normaal. Het slotseizoen van La Casa de Papel heeft namelijk twee releasedata wat betekent dat het seizoen in tweeën wordt gesplitst.

La Casa de Papel in twee delen

De eerste vijf afleveringen van La Casa de Papel zullen vanaf 3 september 2021 op Netflix te zien zijn. Vervolgens moeten de fans het opbrengen om drie maanden te wachten want op 3 december volgen de laatste vijf aflevering van ongetwijfeld een explosief einde van het seizoen.

Waarom er voor het vijfde seizoen is gekozen voor een gesplitste release legt de maker van de Spaanse serie graag uit. Volgens Álex Pina bestaat namelijk het verhaal van de hoofdrolspelers van de serie ook uit twee delen.

Hoe ontsnappen de charmante boeven uit de Banco de España?

Het eerste deel laat de afloop zien van het avontuur dat de personages aan het begin van seizoen 3 zijn begonnen, namelijk de overval op de Banco de España. In de eerste afleveringen die vanaf 3 september te zien zijn, wordt vertelt hoe de boeven weten te ontsnappen uit de Spaanse bank en of iedereen wel ongeschonden uit de strijd weet te komen.

Focus op emotionele toestand personages

Als deze overval achter de rug is dan volgt het tweede deel van het laatste seizoen waarin het volledige verhaal van de personages van La Casa de Papel wordt afgerond. De criminelen hebben in de afgelopen seizoenen veel meegemaakt en Álex Pina heeft ervoor gekozen om in het laatste deel de focus te leggen op de emotionele toestand van ieder karakter en hoe ze zich de afgelopen periode hebben ontwikkeld en alle avonturen – en verliezen – verwerken.

Netflix trakteert fans op sneak preview

Pina belooft een sentimentele reis waarin de kijker wordt meegenomen tot het vertrek van alle personages. Om de kijker te bedanken voor het geduld voor het langverwachte laatste seizoen, bracht Netflix maandag alvast de trailer van het vijfde slotseizoen van La Casa de Papel naar buiten.

Dit vind je misschien ook leuk