Wereld Tapas Dag zet typisch Spaans fenomeen in zonnetje

door admin
Wereld Tapas Dag zet typisch Spaans fenomeen in zonnetje

De Asociación Saborea vertegenwoordigt 18 toeristische bestemmingen die ervan overtuigd zijn dat de Spaanse gastronomie een toeristische attractie van de eerste orde is. 

Door de beperkingen voor de horecasector dit jaar, een gevolg van de pandemie, is het evenement dit jaar extra belangrijk om de consumptie van het Spaanse borrelhapje nieuw leven in te blazen. Zo kan het de horecaondernemers helpen de harde klappen die de pandemie heeft uitgedeeld te boven te komen en het herstel van de horecasector te bevorderen.

Cultuur 

De tapa is een uithangbord voor lokale producten en streekproducten. Dit jaar is er speciale aandacht voor duurzaamheid. Elke Spaanse Autonome Gemeenschap draagt haar eigen gastronomische bijzonderheden bij en verrijkt niet alleen het aanbod van de tapa in Spanje maar maakt de tapa ook tot een fundamenteel onderdeel van de Spaanse cultuur en de manier van leven. 

Tijdens de ‘Wereld Tapas Dag’ worden tapas geproefd die gemaakt zijn met typische producten uit verschillende Spaanse streken. Een maand lang, vanaf donderdag 17 juni tot en met 17 juli vinden overal in het land de tapasroutes plaats, georganiseerd door verschillende horecaverenigingen. Ook eetgelegenheden kunnen zich aanmelden om mee te doen en hun aanbod kenbaar te maken via de website diamundialdelatapa.es. Wie al wil genieten van de recepten vindt hier een receptenboek met de heerlijkste bereidingen. 

Dit vind je misschien ook leuk