Games of Thrones kiest Cáceres als Europese filmbasis

door admin
Games of Thrones kiest Cáceres als Europese filmbasis

Leden van het HBO-productieteam verblijven in plaatselijke hotels en hebben contact opgenomen met lokale bedrijven die technische assistentie zullen bieden. De Amerikaanse fantasy televisieserie heeft zijn technische kantoor al sinds juli vorig jaar in de stad gevestigd en zal daar volgens bronnen bij het productiebedrijf nog lange tijd blijven omdat “Cáceres de Europese basis is voor het filmen en waar de kantoren en het hele technische team gevestigd zal zijn”.

‘Game of Thrones’ begint officieel pas in oktober met filmen, maar de economische impact is nu al merkbaar, bevestigen bronnen in de buurt van HBO aan de regionale krant El Periodico de Extremadura. “Het gaat om complexe opnames, dus er is behoefte aan veel technici en andere filmexperts”.

Er zullen afleveringn worden opgenomen van ‘House of Dragons’ in Cáceres zelf, zoals op 30 juni werd aangekondigd door Luis Salaya, de burgemeester van de stad. De opnames begonnen in april en de verwachting is dat de acteurs dit najaar in Cáceres zullen arriveren. Ook het productiehuis Fresco Films, de schakel in Spanje voor de productie, heeft gekozen voor locaties in Trujillo, eveneens een Werelderfgoedstad in Extremadura.

Het is de tweede keer dat de beroemde televisieserie Cáceres heeft gekozen als een van de locaties. In 2016 werden al verschillende afleveringen van het zevende seizoen opgenomen in het historische centrum van de stad. Datzelfde jaar reisde het productieteam naar Los Barruecos in Malpartida de Cáceres om de epische strijd van datzelfde seizoen vast te leggen. 

Het filmen van ‘House of the Dragon’ verloopt echter als gevolg van de wereldgezondheidssituatie niet probleemloos. Vorige maand moesten de opnames worden stilgelegd nadat een lid van de productie positief testte op Covid-19 tijdens het filmen van scènes in het Verenigd Koninkrijk.

In december 2016 werd twee dagen in de monumentale stad gefilmd. Hierdoor werden de Arco de la Estrella, de Plaza de Santa María, de Cuesta de la Compañía en de Plaza de las Veletas onsterfelijk en worden veelvuldig door fans bezocht.

Eerder ontving Malpartida de Cáceres alle teams voor de opnames van de grote slag. Deze namen 23 dagen in beslag. Het kasteel van Trujillo was de eerste filmlocatie in Extremadura. De bloedige conflicten van de Lannisters, Starks en Targaryens werden uitgevochten met de provincie Cáceres als decor.

Game of Thrones is de meestbekeken serie in de geschiedenis. De fantasy-televisieserie is gebaseerd op de boeken uit de serie Het lied van ijs en vuur van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. 

Bekijk ook: Zeven bijzondere filmlocaties in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk