Derde Rodin-museum ter wereld komt in Canarische Eilanden

door admin
Derde Rodin-museum ter wereld komt in Canarische Eilanden

De gemeenteraad en de eilandregering tekenden hiertoe een overeenkomst met de voorzitter van het Parijse museum dat exclusief is gewijd aan de beeldhouwer Auguste Rodin. De stad hoopt hiermee extra bezoekers te trekken. De andere twee steden met musea gewijd aan deze kunstenaar zijn Parijs (Frankrijk) en Philadelphia (Verenigde Staten).

Het museum wordt gevestigd in een faciliteit in het Viera y Clavijo-park, zodra de rehabilitatiewerkzaamheden daar zijn voltooid. Wanneer het Rodin Museum in Santa Cruz precies geopend zal worden, is nog niet gespecificeerd. In de in Parijs ondertekende overeenkomst is vastgelegd dat hierover in 2022 meer bekend wordt gemaakt. 

Bij de ondertekening van de overeenkomst waren de burgemeester van de stad Tenerife, José Manuel Bermúdez, de vice-president van de Cabildo de Tenerife, Enrique Arriaga, en de directeur van het Rodin Museum, Amelie Simier, aanwezig.

De burgemeester van Santa Cruz de Tenerife omschreef de overeenkomst “spannend voor Santa Cruz, voor het eiland Tenerife en voor de Canarische Eilanden, en het zal bezoekers aantrekken aangezien het gaat om het eerste internationale museum met deze kenmerken op de Canarische Eilanden. Het is “een unieke, culturele en economische kans voor de archipel”. Het doel is om het nieuwe project te koppelen aan de permanente tentoonstelling van sculpturen op straat, die al bijna vijftig jaar bestaat in de stad. 

Dit vind je misschien ook leuk